'PSV hoopte Blind te verleiden tot een overstap naar Eindhoven'

16 januari 2023, 14:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan PSV lag, was Daley Blind nu geen speler van Bayern München, maar van de club uit Eindhoven. De huidige nummer vier van de Eredivisie heeft tevergeefs geprobeerd de linkspoot transfervrij naar het Philips Stadion te halen. Dat melden onder meer Voetbal International en het Eindhovens Dagblad

Er was in de eerste seizoenshelft veel te doen om Blind. De linkspoot was verdedigend niet meer zo sterk als voorheen, maar in balbezit nog altijd van belangrijke waarde voor Ajax. Trainer Alfred Schreuder zag daarom in eerste instantie geen reden om de routinier te passeren. Maar in de laatste wedstrijden van het kalenderjaar zat Blind toch op de bank. Waar hij lang onomstreden was, moest hij in de slotfase van de eerste seizoenshelft plots Owen Wijndal en Devyne Rensch voor zich dulden. 

Schreuder zag voor Blind geen toekomst meer in Amsterdam en de speler zelf kon en wilde zich duidelijk niet neerleggen bij een reserverol. Ajax zat daardoor in een spagaat, want bij een minimaal aantal wedstrijden werd het contract van Blind automatisch met een jaar verlengd. Ajax en Blind besloten daarop eind december in onderling overleg uit elkaar te gaan. Lang leek Antwerp FC de nieuwe werkgever te worden van Blind. De club waar Mark van Bommel trainer is en Marc Overmars technisch directeur had wel oren naar de komst van de linkspoot. 

Ook Real Sociedad toonde belangstelling. Maar de keuze viel uiteindelijk op Bayern München. Blind zette anderhalve week geleden zijn handtekening onder een contract tot het einde van dit seizoen bij de Duitse grootmacht. Ook PSV heeft dus geprobeerd Blind transfervrij binnen te halen. Volgens Voetbal International zag de club uit Eindhoven in Blind een 'welkome versterking'. 'Maar Blind liet de belangstelling van de huidige nummer vier van de Eredivisie aan zich voorbij gaan', klinkt het.

Lees ook: Blind weerspreekt Huntelaar en doet opvallende uitspraak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen