Daley Blind had ook een keer 'grote problemen' met Erik ten Hag

16 januari 2023, 20:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind heeft ook onder Erik ten Hag een keer stennis geschopt omdat hij moeite had met zijn reservevol. De 32-jarige linksback vertrok kortgeleden bij Ajax nadat hij in aanloop naar het WK zijn basisplaats verloor. Dat kon Blind maar moeilijk verkroppen, zo gaan de verhalen.

Blind speelde de afgelopen jaren bijna alles bij Ajax, maar werd ook door Ten Hag weleens op de reservebank gezet. "Wat je hoort, is dat hij ook in de periode van Ten Hag heel moeilijk kon omgaan met een reserverol", vertelt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Bij een uitwedstrijd tegen AZ zat hij opeens op de bank. Daarover heeft hij heel grote problemen gehad met Ten Hag. Dat hij als 99-voudig international heel veel moeite heeft met een reserverol, kan ik me wel voorstellen."

Het begin van het einde

Waar Blind onder Ten Hag zijn basisplaats nooit echt kwijtraakte, gebeurde dat onder Alfred Schreuder wel. De routinier werd in de Champions League-wedstrijd tegen Rangers in november voor het eerst op de bank gezet. "Daar ging het mis", stelt Verweij. "Wijndal speelde en deed dat trouwens best goed, maar raakte geblesseerd. Toen kwam Rensch erin. Er gebeurde ook iets voor de dug-out. Blind liep warm en er was een kort gesprek tussen hem en Schreuder. Toen ging Blind weer zitten."

Verweij vermoedt dat er in Glasgow een klein incident heeft plaatsgevonden tussen Blind en Schreuder. "Ik denk dat Schreuder iets heeft geroepen van: iets enthousiaster mag wel. Of: een beetje normaal warmlopen is toch niet te veel gevraagd? Er gebeurde daar iets. Toen stond opeens Rensch daar. Het is vanaf dat moment fout gegaan", aldus Verweij. Blind moest ook in de daaropvolgende wedstrijden genoegen nemen met een plek op de bank en vertrok enkele weken later bij Ajax, om vervolgens transfervrij bij Bayern München te tekenen.

Lees ookBlind weerspreekt Huntelaar en doet opvallende uitspraak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daley Blind heeft volgens mij een beetje gebrek aan zelfreflectie. De realiteit is dat hij altijd een prima verdediger is geweest maar dat hij ook (de laatste periode bij Ajax) nogal eens nadrukkelijke fouten maakte en heeft ingeboet aan snelheid.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net alsof iemand Blind info blijft gooien om de aandacht op die kale bats af te laten nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen