Waarom het opmerkelijk is dat Inter favoriet is bij Italiaanse supercup

18 januari 2023, 12:30   Bijgewerkt: 17 januari 2023, 14:43

AC Milan verdedigt als landskampioen woensdagavond de eer in de Italiaanse Supercoppa, maar toch is de ploeg van Stefano Piolo geen favoriet voor het tweeluik met Internazionale. En dat mag opmerkelijk heten. Samen met Jacks.nl legt FCUpdate.nl uit waarom dat zo is.

Hoewel beide clubs uit Milaan komen, wordt de wedstrijd vanwege commerciële redenen gespeeld in het King Fahd International Stadium in Riyad, Saoedi-Arabië. Voor een zege van AC Milan krijg je bij Jacks.nl 2.75 keer je inleg, terwijl Internazionale slechts goed is voor een quotering van [a,http://fcupdate.nl/jacks,_blank,2.55]. Opmerkelijk, aangezien AC Milan als landskampioen het tweeluik ingaat en Internazionale als bekerwinnaar.

Meestal levert de regerend landskampioen een lager bedrag qua inzet terug dan de bekerwinnaars, maar in Italië dus niet. Maar wie naar de huidige stand van de Serie A kijkt, kan dat óók niet verklaren. I Rossoneri is namelijk de nummer twee op de huidige ranglijst achter koploper Napoli, terwijl Internazionale als nummer vier op de ranglijst staat.

Lees ookInter zet fout Dumfries weer recht met zege op Hellas Verona

Verder presteren AC Milan en Internazionale - die op 5 februari wederom tegenover elkaar staan, maar dan in de Serie A - in de Italiaanse Suppercoppa vergelijkbaar: sinds 2010 wonnen beide teams hem tweemaal. Qua onderlinge ontmoetingen is het ook vrijwel volledig gelijk de laatste jaren: van de laatste zes edities wonnen beide teams tweemaal en eindigde het tweemaal onbeslist. Dat de bookmakers Internazionale als lichtfavoriet zien, is derhalve opmerkelijk.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen