Ten Hag geheimzinnig over debuut Weghorst en verklaart meesterzet

17 januari 2023, 15:36   Bijgewerkt: 17 januari 2023, 17:08

Erik ten Hag is op de persconferentie in aanloop naar het duel met Crystal Palace van aanstaande woensdag ingegaan op een mogelijk debuut voor Wout Weghorst. Door de blessure van Anthony Martial lijkt de kans groot dat de Nederlander zijn eerste minuten gaat maken voor Manchester United. Maar Ten Hag is daar nog niet zo zeker over. "Daar moet ik nog even over nadenken", sprak de oefenmeester.

Naar verwachting zal Weghorst wel voor het eerst deel uit maken van de wedstrijdselectie van The Red Devils. Ten Hag maakte daar verder geen woorden aan vuil, omdat hij het strijdplan nog niet eens gemaakt heeft. "We moeten de wedstrijd tegen Manchester City nog verwerken. Daarna moeten we conclusies trekken en een plan maken voor Palace. Ik moet nog zien hoe we het gaan doen."

Ondanks er nog geen tactisch plan ligt, weet de oud-trainer van Ajax al veel van de tegenstander. "We hebben in de voorbereiding al tegen ze (Crystal Palace) gespeeld. Maar het totale plan heb ik nog niet gemaakt." United is de nummer vier in de Premier League, is uitstekend in vorm en wist de laatste negen duels allemaal in winst om te zetten. In het uitduel tegen Palace wil de ploeg van Ten Hag het goede gevoel vasthouden.

Ten Hag verklaart meesterzet

Op de persconferentie blikte Ten Hag ook terug op de gewonnen derby tegen Manchester City. Met name de keuze om Bruno Fernandes op te stellen als rechtervleugelspeler werd gezien als een meesterzet. "In balbezit had hij de rol om tussen de linies te komen om een extra City-speler mee te lokken. Daarmee zorgde hij voor aarzeling en verwarring bij de tegenstander", legt de oefenmeester uit. "Hij speelde die rol briljant", voegde Ten Hag eraan toe. Fernandes was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Even later zorgde Marcus Rashford zelfs voor de voorsprong en uiteindelijk de winst voor United (2-1).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen