'Openingsbod Bayern op verrassende Neuer-vervanger afgewezen'

17 januari 2023, 17:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft een eerste bod van 20 miljoen euro uitgebracht op Guglielmo Vicario (26). Diens huidige club Empoli zou dat echter van tafel hebben geveegd en verlangt minstens 30 miljoen te ontvangen voor de doelman. In München zou Vicario de plaats van de geblesseerde Manuel Neuer moeten gaan innemen. 

Dat schrijven Italiaanse media waaronder La Repubblica. Neuer (36) ontbrak gedurende de eerste seizoenshelft al een aantal wedstrijden bij Der Rekordmeister, maar herstelde net op tijd om in Qatar 'gewoon' weer als eerste doelman van Duitsland te fungeren. Daarna ging het echter faliekant mis voor de ervaren keeper. Tijdens een korte ski-vakantie tussen het WK en de voorbereiding op de tweede seizoenshelft in brak hij een been bij een ongeval op de piste, waardoor hij sowieso de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen. 

Lees ook: 'Zorgen bij Bayern München over herstel horrorblessure Neuer'

In Duitsland vraagt men zich zelfs hardop af of Neuer ooit nog terugkeert op zijn oude niveau. De breuk zou dusdanig gecompliceerd zijn dat een rentree, ook gezien zijn leeftijd, wellicht niet vanzelfsprekend is. Met Sven Ulreich beschikt Bayern over een ervaren stand-in, maar hij heeft niet het niveau dat past bij een club die jaarlijks meestrijdt om de Duitse landstitel en de Champions League. Er is Bayern dus veel aan gelegen om deze winter een vervanger voor Neuer aan te trekken. 

Ontkenning

Vicario wordt in Italië gezien als één van de best bewaarde geheimen van de Serie A. De 26-jarige doelman veroverde in het voorbije seizoen een basisplaats bij het bescheiden Empoli en maakte direct indruk met zijn spel. Afgelopen maandag was hij nog van grote waarde met een drietal knappe reddingen tijdens het thuisduel van zijn club met Sampdoria. Door een doelpunt van voormalig ADO- en FC Twente-verdediger Tyronne Ebuehi wist Empoli met 1-0 te winnen, waardoor het stevig in de middenmoot van de Serie A bivakkeert. Overigens wordt de belangstelling van Bayern in Vicario in Duitsland ontkend door Sky Sports-verslaggever Florian Plettenberg. Volgens hem is de Zwitser Yann Sommer (34) van Borussia Mönchengladbach nog altijd de belangrijkste kandidaat om Neuer al dan niet tijdelijk op te gaan volgen.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen