Vitesse moet serieus vrezen: betaald voetbal op de tocht in Arnhem

19 januari 2023, 08:32

Het Zwaard van Damocles hangt volgens De Gelderlander boven Vitesse. Zoals de zaken er nu voor staan, voldoet de Arnhemse club niet aan de licentie-eisen van de KNVB voor het volgende seizoen. Dat heeft allemaal te maken met het slepende huurconflict.

Vitesse zegde in 2018 de huur van de GelreDome op. Dat deed de Arnhemse club omdat het meende recht te hebben op een verlaging van de huursom. Sindsdien ligt Vitesse in de clinch met Michael van de Kuit en zijn vastgoedbedrijf Nedstede, de eigenaar van het stadion.

De huurovereenkomst tussen Vitesse en Nedstede loopt op 30 september af, waardoor de Arnhemse club - zoals de zaken nu liggen - volgend seizoen geen stadion heeft waar het zijn wedstrijden in kan spelen. Zonder nieuw huurcontract heeft Vitesse geen stadion en zonder stadion voldoet de club niet aan de licentie-eisen van de KNVB.

Tijd dringt 

De tijd begint behoorlijk te dringen voor Vitesse, want de club zou uiterlijk in februari aan de voetbalbond moeten laten weten of zij volgend seizoen over een stadion beschikken. Op dit moment is er echter geen zicht op een nieuwe huurdeal. 'Betaald voetbal in Arnhem staat op de tocht', zo stelt bovengenoemde krant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kunnen ze in het oude stadion van FC Wageningen terecht, dat staat nog altijd leeg! En dan kunnen ze vooral weg uit dat sfeerloze verbouwde zwembad waar ze nu inzitten.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Clubs komen altijd in de problemen en uiteindelijk worden ze altijd uit de nood gered. Kijk bijvoorbeeld effe naar Fortuna die ondanks wanbeleid jaren hebben gefunctioneerd met gemeente- en burgersteun. In Arnhem wordt het ook wel geregeld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen