Heerenveen en Fortuna Sittard komen met transfernieuws

19 januari 2023, 14:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Ché Nunnely. De 23-jarige aanvaller was de afgelopen tien dagen op proef bij de Friese club en heeft in die periode de technische staf overtuigd van zijn kwaliteiten. Ook Fortuna Sittard verwelkomt een nieuwe speler: Kristijan Bistrovic, een 24-jarige Kroatische middenvelder. Hij komt op huurbasis over van CSKA Moskou.

Nunnely heeft bij Heerenveen een contract voor een half seizoen met een optie voor twee jaar getekend. De buitenspeler zat sinds afgelopen zomer zonder club nadat hij in zijn laatste contractmaanden bij Willem II een zware kruisbandblessure opliep. Daar is hij inmiddels helemaal van hersteld. "Het is bekend dat wij graag een echte buitenspeler wilde toevoegen aan onze selectie. Ché voldoet aan dit profiel. Hij is snel, heeft diepte en kan zowel rechts als links voorin uit de voeten. Na zijn blessure is hij nu weer nagenoeg fit. We zijn dan ook blij dat we met Ché weer extra mogelijkheden in onze aanvalslinie krijgen", aldus technisch manager Ferry de Haan.

Bistrovic

Bij Fortuna is Bistrovic aan de selectie toegevoegd. De middenvelder kwam de afgelopen maanden uit voor Lecce en wordt nu door CSKA Moskou in Sittard gesteld. In de overeenkomst is een koopoptie opgenomen. "Fortuna kwam met een goed en ambitieus plan, daar wil ik graag onderdeel vanuit maken. Dat er al twee Kroaten in de selectie zitten is fijn. Dat maakt het makkelijker om me aan te passen. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe teamgenoten en de fans te ontmoeten. Ze kunnen erop rekenen dat ik altijd 100 procent geef", reageert de aanwinst.

De twee Kroaten waar Bistrovic op doelt, zijn Ivor Pandur en Stipe Radic. Laatstgenoemde is ook een winteraanwinst. Fortuna versterkte zich deze transferperiode eerder met Thomas Buitink (gehuurd van Vitesse) en Gianmarco Cangiano (gehuurd van Bologna). Volgens Voetbal International proberen de Limburgers ook Jens Petter Hauge aan te trekken. Hij staat ook in de belangstelling van FC Groningen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen