Messi verslaat Ronaldo in laatste onderlinge duel, beide legendes scoren

19 januari 2023, 20:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Paris Saint-Germain heeft donderdagavond in een vriendschappelijke wedstrijd met 5-4 gewonnen van de Al-Hilal & Al-Nassr All-Stars. In een knotsgekke wedstrijd waren het de supersterren die het Saoedische publiek wisten te vermaken. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé en Sergio Ramos waren allemaal trefzeker in wat naar alle waarschijnlijkheid de laatste onderlinge wedstrijd was tussen de twee legendes.

De wedstrijd in Riyhad ging na drie minuten al goed van start toen Messi op schitterende wijze trefzeker was. De Argentijnse dribbelaar werd knap diep gestuurd door Neymar en rondde simpel af, waarna Ronaldo aan de bak moest. Dit lukte de Portugees dan ook een halfuur later, toen Ronaldo vanaf elf meter de ultieme kans kreeg om in zijn debuut tot scoren te komen. Zoals gewoonlijk faalde hij niet.

Nog voor de rust was er echter nog veel meer waar te nemen. Juan Bernat werd in de 39e minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd, maar toch liet PSG zich niet kennen. Marquinhos wist op aangeven van Mbappé de 1-2 binnen te koppen, waarna Neymar een minuut later een penalty miste. Nog steeds was de ruststand echter niet bepaald, want Ronaldo trok in de blessuretijd de stand gelijk.

In de tweede helft wist PSG echter het vriendschappelijke duel naar zich toe te trekken. Dankzij doelpunten van Mbappé, Sergio Ramos en de 20-jarige Hugo Ekitike kunnen de Parijzenaren met een goed gevoel terugkeren naar Frankrijk. Ronaldo heeft zijn laatste ontmoeting met Messi dus niet winnend af weten te sluiten, maar zal met twee doelpunten en het dragen van de aanvoerdersband toch terugkijken op een geslaagd debuut.