De Jong stellig: 'Ajax blijft de favoriet voor deze klassieker'

19 januari 2023, 21:38

Siem de Jong beschouwt Ajax nog altijd als favoriet voor de klassieker tegen Feyenoord van aankomende zondag. Ondanks de matige vorm waarin de regerend landskampioen momenteel verkeert, denkt De Jong dat de individuele kwaliteit van de Amsterdammers simpelweg de doorslag gaat geven. In gesprek met Voetbal International geeft De Jong zijn uitleg op enkele stellingen.

De Jong kwam zelf tot 277 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers en zal aankomende zondag dan ook met bovengemiddelde interesse naar de klassieker kijken. 'Ajax is een beetje zoekende, maar ze hebben nog steeds heel veel kwaliteit, op basis daarvan vind ik Ajax de favoriet. Ajax heeft in het verleden ook vaak genoeg gewonnen in De Kuip, ik heb er zelf ook mooie herinneringen aan, ik heb daar niet vaak verloren. Het zijn altijd speciale, beladen en mooie wedstrijden, waar de vorm niet altijd de doorslag geeft', legt de voormalig middenvelder uit.

Hoewel de positie van Alfred Schreuder als trainer van Ajax momenteel flink onder druk staat, vindt De Jong het nog te vroeg voor een ontslag. 'Ze zijn duidelijk zoekende, maar Ajax heeft dit seizoen ook heel goede wedstrijden gespeeld. Ik heb Schreuder bij Ajax kort als assistent-trainer meegemaakt en toen maakte hij op mij een prima indruk. Ik heb er vertrouwen in dat ze weer punten gaan pakken. Het is nu nog te wisselvallig. Als de prestaties en de resultaten niet komen, dan staat elke trainer bij Ajax onder druk, dat hoort er nu eenmaal bij.'

Vertrek van Blind pijnlijk

Hoewel De Jong dus nog wel zijn steun voor Schreuder uitspreekt, heeft het vertrek van Daley Blind hem wel verbaasd. Met name de gang van zaken omtrent het afscheid van Blind bij de club doet De Jong pijn en hij vindt dan ook niet dan zijn afscheid onvermijdelijk was. 'Daar ben ik het niet mee eens. Ik ken Daley heel goed, dus misschien ben ik hier niet helemaal objectief, maar ik vind dat hij nog steeds heel belangrijk kan zijn. Hij had niet voor niets een basisplaats op het WK en Bayern München haalt hem ook niet voor niets. Dat is natuurlijk een heel mooie stap, maar de manier waarop het allemaal is gegaan doet wel een beetje pijn, ook bij mij. Daley heeft zóveel voor de club betekend, dan is dit niet hoe je uiteindelijk uit elkaar hoopt te gaan. Ajax is zijn club. Voor mij voelt dat al zo, maar hij heeft er nog veel langer gezeten dan ik. Dan hoop je niet dat het zo afloopt', aldus De Jong.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Feijenoord nu niet wint van dit zwakke Ajax dan winnen ze hem echt nooit meer !!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou mooi zijn als Ajax wint, maar dat heeft dan weer als nadeel dat Schreuder er nog langer blijft aanmodderen. Schieten we niks mee op denk ik. Er is zoveel mis bij Ajax, dat heb je niet 1 2 3 de wereld uit.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uhhh nee. Ik hoop van harte dat ze winnen, maar Feyenoord heeft het op zoveel fronten beter voor elkaar op dit moment dat ze gewoon favoriet zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen