Mahrez leidt City naar historische comeback in topper tegen Spurs

19 januari 2023, 23:09

Manchester City heeft donderdagavond een ongekende comeback weten te realiseren in de Premier League-topper tegen Tottenham Hotspur. Nadat de ploeg van Pep Guardiola in de rust nog tegen een 0-2 achterstand aan keek, kantelde de wedstrijd in de tweede helft volledig dankzij een uitblinkende Riyad Mahrez (4-2). Met twee doelpunten en een assist zorgde de Algerijn ervoor dat City in het spoor blijft van koploper Arsenal, dat een voorsprong heeft van vijf punten. 

Hoewel City in de eerste helft het grootste deel van het balbezit had, waren de kansen redelijk verdeeld over beide ploegen. Het Tottenham van trainer Antonio Conte was zich bewust van de krachten van de tegenstander en loerde op de counter, terwijl City door de Londense verdediging heen probeerde te spelen. In de blessuretijd van de eerste helft ging het echter helemaal mis. Doelman Ederson Moraes leverde de bal zomaar in bij de tegenstander en zag dat Dejan Kulusevski deze kans niet onbenut liet: 0-1. Toen Harry Kane vervolgens binnen een minuut de voorsprong verdubbelde, stuurde Guardiola zijn ploeg met een naar gevoel de kleedkamers in en stond City voor een lastige opgave.

Zie ook: City stort helemaal in

In de tweede helft lukte het Tottenham echter niet om stand te houden toen City de druk flink opschroefde. Binnen tien minuten werden zij hiervoor beloond, toen Julian Alvarez zijn verrassende basisplaats beloonde door de aansluitingstreffer hard binnen te schieten. Nog geen minuut later was het uitgerekend Erling Haaland die op aangeven van Mahrez zijn 22e (!) treffer van het seizoen binnen schoot, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was.

Het verzet van Tottenham was ondanks de 2-2 stand echter helemaal gebroken en City walste vrolijk verder. De 3-2 kwam op de naam van Mahrez, die na een goede solo-actie op de rechterflank snoeihard binnen schoot achter Spurs-doelman Hugo Lloris. In de 90e minuut voegde Mahrez de kers op de taart toe door het slotakkoord binnen te schieten en de wedstrijd op slot te gooien. Dankzij de zege bezet City momenteel de tweede plaats in de Premier League met 42 punten uit negentien wedstrijden, vijf punten achter koploper Arsenal. Het Manchester United van Erik ten Hag volgt op drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen