Schmidt slaat slag: aanvaller Guedes keert terug naar Benfica

20 januari 2023, 08:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Benfica van trainer Roger Schmidt heeft zich vrijdag versterkt met Gonçalo Guedes. De 26-jarige aanvaller komt over van Wolverhampton Wanderers, waar hij op een zijspoor was beland. De Portugezen huren Guedes, die uit de eigen jeugdopleiding afkomstig is, voor de rest van het seizoen.

Guedes debuteerde in het seizoen 2014-2015 voor Benfica en verdiende in 2017 een transfer naar Paris Saint-Germain. In Frankrijk wist hij geen basisplaats af te dwingen, waarna hij eerst werd verhuurd aan het Spaanse Valencia, dat hem later permanent overnam. 

Afgelopen trok Guedes de deur in Spanje achter zich dicht om zich vervolgens bij de Portugese enclave van Wolverhampton Wanderers te voegen. In Engeland wist hij zijn transfersom van 32 miljoen euro echter niet waar te maken. In dertien competitiewedstrijden kwam de vleugelspeler slechts één keer tot scoren en fungeerde hij ook eenmaal als aangever. 

Benfica is deze winter zeer actief op de transfermarkt. De koploper in de Portugese competitie versterkte zich eerder al met twee Scandinavische talenten. De Deense aanvaller Andreas Schjelderup (18) en de Noorse spits Casper Tengstedt (22) kwamen over van respectievelijk FC Nordsjaelland en Rosenborg. Met zijn nieuwe club hoopt Guedes in de winterstop ver te komen in de Champions League, waarin Club Brugge in februari de tegenstander is in de achtste finale. 

Lees ook: Schmidt haalt twee Scandinavische toptalenten naar Benfica

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen