Guardiola haalt ondanks zege uit naar City-spelers én -fans

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

20 januari 2023 – Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft zich na de 4-2 overwinning van zijn elftal op Tottenham Hotspur van donderdagavond zeer kritisch uitgelaten over zijn elftal én de supporters van zijn club. De Spaanse trainer vindt dat zijn elftal 'ver, ver verwijderd' is van het team dat het in het verleden was. 

Guardiola haalt ondanks zege uit naar City-spelers én -fans

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De teleurstelling van de succestrainer komt vooral voort uit de 0-2 achterstand die zijn ploeg kort voor rust opliep tegen de ploeg van Antonio Conte. "Ik eis een reactie, niet alleen van de spelers maar van de hele organisatie", zei Guardiola na de wedstrijd. "We zijn een team van blije bloemetjes, dat wil ik niet." De regerend landskampioen kijkt momenteel tegen een achterstand van vijf punten op koploper Arsenal aan, dat bovendien een wedstrijd minder speelde. 

Lees ook: Mahrez leidt City naar historische comeback in topper tegen Spurs

"Ik wil Arsenal verslaan. Ik kan niet ontkennen dat we blij zijn met deze zege, maar we zijn ver, ver verwijderd van het team dat we waren. We hebben vandaag geluk gehad, maar als we niets veranderen dan gaan we vroeg of laat meer punten verspelen. We speelden niet met passie, het vuur ontbrak, ik zag niet de absolute wil om te winnen vanaf de eerste minuut", somberde de oefenmeester. "En dat gold ook voor onze fans. Ik heb ze 45 minuten lang niet gehoord"

De trainer ziet de titelstrijd dan ook somber in. "Denk je dat we het gat met Arsenal op deze manier kleiner kunnen maken? No way!" Hij vreest dat er gemakzucht in zijn elftal is geslopen nadat het vier keer kampioen werd in de afgelopen vijf seizoenen. "Vandaag was de reactie wel goed, maar misschien voelen mijn spelers zich toch wat te comfortabel." Bij Arsenal ziet hij de passie die hij bij zijn eigen selectie mist juist wél. "Zij hebben dat vurige nadat ze de de Premier League al twee decennia niet hebben gewonnen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd