De Kuip is compleet 'onneembare vesting' voor het duel met Ajax

20 januari 2023, 17:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De gemeente Rotterdam heeft van De Kuip een onneembare vesting gemaakt voor het duel met Ajax. Aan de hand van diverse voorzorgsmaatregelen rond het stadion moet onrust dit weekend worden voorkomen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft later vandaag (vrijdag) tekst en uitleg over alle genomen maatregelen.

Dat schrijft RTV Rijnmond vrijdag over de situatie rond het stadion van Feyenoord. Er staan onder meer grote betonnen hekken op de parkeerplaats rond De Kuip, waarmee voorkomen moet worden dat bijvoorbeeld de bus van Ajax belegerd of bekogeld kan worden door fans van de Rotterdammers.

Vorig jaar werd de bus bekogeld, waardoor het noodzakelijk is dat de twee meter hoge hekken geplaatst werden. Ook zijn er meer agenten op de been tijdens de wedstrijd, meldt 1908.nl. Er zijn camera's geplaatst om bewegingen te volgen, kan er preventief gefouilleerd worden en mag er gevraagd worden om een wedstrijdticket te laten zien. Anders kun je worden verwijderd van het terrein. 'De politie benadrukt dat deze maatregel alleen van toepassing zijn tijdens deze wedstrijd waarbij een groot risico op rellen bestaat', adus 1908.nl.

Lees ook: Slot wil klassieker mét uitpubliek: "Zal een paar stappen verder zijn"

Van Hanegem keihard

Niet alleen de clubleiding van Slot hebben zich uitgelaten over het gedrag van de Feyenoord-fans, maar ook Willem van Hanegem hoopt dat de achterban van de Rotterdammers zich van hun beste kant laten zien tegen rivaal Ajax. En wie zich wel misdraagt, moet een harde straf krijgen, stelt De Kromme in het Algemeen Dagblad.

'Die moeten ook niet meer aankomen met het idee dat ze Feyenoorder zijn. Die hebben hier in de Kuip dan gewoon niets meer te zoeken', is de harde conclusie van het Feyenoord-icoon over de eventueel misdragende fans. Door de club en gemeente is er in elk geval alles aan gedaan om te voorkomen dat het zondag uit de hand loopt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkDroge
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Begin jaren 70 bij de 'klassieker' geweest. Supporters van beide ploegen zaten gewoon door elkaar op de tribune. Geen enkele wanklank te bespeuren.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou sorry hoor … dan heb ik toch hele andere dingen zien gebeuren in die tokkiekuip !!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met jou reacties hier (tokkies etcetc),moet je niks roepen over anderen . Jij hebt geen enkel benul . Je kent je eigen club en fans niet eens joh

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat zegt iemand die wel altijd z’n oordeel over Ajax klaar heeft !!!😂😂😂… heb jij wel eens in de arena gezeten dan Flapdrol?? Ik dus wel in die tokkie Kuip … want dat is het ook echt gewoon en niet anders !! Het niveau van …..👌en tja dat zal jij zelf nooit in gaan zien natuurlijk!! Snap het wel hoor … 👌😂

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ze het stadion niet afbreken dan breken ze de halve stad wel af. De maatregelen zijn nog steeds veel te slap.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen