De opstellingen van Feyenoord en Ajax in De Klassieker

22 januari 2023, 13:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstellingen voor De Klassieker zijn bekend. Bij Ajax is er verrassend genoeg een basisplaats voor middenvelder Mohammed Kudus, die als diepe spits de voorkeur krijgt boven Brian Brobbey. Ook Steven Berghuis start 'gewoon' in de basielf. Arne Slot heeft geen verrassingen doorgevoerd in zijn verwachte basiself. 

Opsteker voor Feyenoord is dat middenvelder Quinten Timber tevens definitief fit genoeg is om deel uit te maken van de selectie van de Rotterdammers, al begint hij zoals verwacht op de bank. Datzelfde geldt voor Javairo Dilrosun, die weer helemaal fit is, maar dus als reserve moet beginnen. Daardoor vormen Alireza Jahanbakhsh en Paixao de vleugels bij Feyenoord tegen Ajax.

Alfred Schreuder kiest voor Edson Alvarez als centrale verdediger in De Kuip, waardoor er op het middenveld ruimte is voor Kenneth Taylor én Davy Klaassen, aangevuld met voormalig Feyenoorder Steven Berghuis. Met Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal zit er voor behoorlijk wat miljoenen op de bank bij de Amsterdammers. 

Om 14.30 wordt er afgetrapt in De Kuip, met Serdar Gözübüyük als leidsman van dienst. De verwachtingen zijn hooggespannen rond het duel, waarbij ook het publiek onder een vergrootglas ligt. Hoe wordt oud-Feyenoorder Steven Berghuis vandaag ontvangen? Uit voorzorg zijn rond het gehele veld in Rotterdam netten opgehangen, waarmee het gooien van voorwerpen op het speelveld onmogelijk moet worden gemaakt. Dient Feyenoord de aartsrivaal vandaag de volgende klap toe of slaagt Ajax erin het gat op de ranglijst te verkleinen naar twee punten?

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymanski, Kökcü; Jahanbakhsh, Danilo, Paixão

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey; Berghuis, Klaassen, Taylor, Conceição, Kudus en Tadic

[twet,Feyenoord/status/1617134504056950785]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen