Ongeslagen reeks Erik ten Hag door laat tegendoelpunt ten einde

22 januari 2023, 19:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft zondag voor het eerst sinds 2 oktober een wedstrijd in de Premier League verloren. De ploeg van trainer Erik ten Hag leek een punt over te houden aan de topper tegen Arsenal, maar door een laat doelpunt van Eddie Nketiah bleven de punten in Londen.

Ten Hag had in zijn elftal een plek ingeruimd voor Wout Weghorst, die afgelopen woensdag tegen Crystal Palace (1-1) zijn debuut voor Manchester United maakte. Niet de Nederlandse spits, maar de in topvorm verkerende Marcus Rashford opende na een kwartier de score voor de bezoekers. Met een verwoestend schot in de korte hoek liet hij Aaron Ramsdale kansloos. Het was het startschot van een spectaculaire ontmoeting tussen de clubs die (stiekem) dromen van de landstitel.

Het antwoord van Arsenal liet niet lang op zich wachten. Zeven minuten na het openingsdoelpunt kopte Nketiah op overtuigende wijze de 1-1 tegen de touwen. Waar beide clubs in het daaropvolgende half uur speldenprikjes uitdeelden, was het de thuisploeg die een paar minuten na rust de leiding nam. Saka tekende met een geplaatst schot in de verre hoek voor de 2-1. Manchester United moest daarop in de achtervolging en kreeg al snel waar het naar op zoek was. Een corner van Christian Eriksen werd niet goed verwerkt door Ramsdale, waarna Martínez op onorthodoxe wijze de 2-2 tegen de touwen de kopte.

Hoewel Manchester United er zo nu en dan gevaarlijk uitkwam, was het Arsenal dat in het laatste deel van de wedstrijd de meeste aanspraak op de overwinning maakte. Saka was met een schot op de paal dicht bij een derde Londense doelpunt, waarna vlak voor het ingaan van de blessuretijd de 3-2 alsnog viel. Nketiah werd de gevierde man aan Londense zijde door met zijn hak een voorzet tot doelpunt te promoveren.

Arsenal staat door de overwinning weer vijf punten los van Manchester City en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan de belangrijkste concurrent in de titelrace. Manchester United staat nu vierde, met evenveel punten als nummer drie Newacastle United. De achterstand op Arsenal is elf punten. In verliespunten zelfs veertien punten.