De Klassieker verplettert kijkcijferrecord ondanks opvallend camerastandpunt

23 januari 2023, 09:00

Feyenoord en Ajax hebben zondag niet hun beste wedstrijd van het seizoen gespeeld, maar de immer beladen Klassieker trok wel een recordaantal kijkers. ESPN meldt dat er in gemiddeld 2.1 miljoen mensen keken naar de wedstrijd, een stuk meer dan het vorige record.

Dat record was ook al gevestigd door Ajax, in de topper tegen PSV van vorig jaar november. Toen keken er gemiddeld 1.5 miljoen mensen naar het duel, een stuk minder dan het nieuwe record. Het is ook de eerste keer dat een Eredivisieduel meer dan twee miljoen live-kijkers trekt. Op de piek keken er ruim 2.7 miljoen mensen naar De Klassieker, alleen Heel Holland Bakt en het NOS Journaal van acht uur trokken meer bekijks zondag.

Lees ook: 'Ajax-kleedkamer ontevreden met de staf bij het eerste elftal'

Ondanks dat er ruim twee miljoen mensen naar het treffen keken tussen Ajax en Feyenoord was de kijkervaring anders dan anders. Door de hoge vangnetten die opgehangen waren rondom het veld in De Kuip was het camerastandpunt ook een stuk hoger, niet iedereen was hier blij mee. 'Feyenoord-Ajax is een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar en een groot deel van het tv-beeld wordt regelmatig gevuld door een net en een paar ijzeren staven waaraan het is opgehangen. Het ziet er niet uit', aldus PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad Rik Elfrink op Twitter. 

Elfrink was niet de enige die zijn onvrede uitte over de netten. 'Ik weet niet wat erger is: het matige spel van Ajax tot dusver of de camerapositie als gevolg van de netten in de Kuip', aldus een Ajax-fan op het sociale platform. De Amsterdammers en de Rotterdammers speelden uiteindelijk met 1-1 gelijk door een afstandsschot van Igor Paixão en een eigen doelpunt van Mats Wieffer dat op naam komt van Davy Klaassen

 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen