Everton ontslaat trainer Frank Lampard na verloren kelderkraker

23 januari 2023, 16:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Everton heeft trainer Frank Lampard ontslagen. De legendarische middenvelder van weleer heeft bijna een jaar aan het roer gestaan bij The Toffees, maar moet door de slechte resultaten dit seizoen nu zijn biezen pakken. Everton staat op plek negentien in de Premier League.

Everton heeft tien wedstrijden op rij niet weten te winnen en bungelt onderaan in de Engelse competitie. Lang leek het bestuur geduld te hebben met de oud-middenvelder van Chelsea, maar het verlies op bezoek bij degradatieconcurrent West Ham United heeft hem de kop gekost. De Engelse clubs gaan een bekerweekend tegemoet, daarin is Everton ook al uitgeschakeld. Vorig seizoen ontsprong Everton op miraculeuze wijze de degradatiedans, maar dit seizoen zit de club ook in degradatienood.

Daarom heeft de club nu twee weken de tijd om een vervanger te zoeken voor de eerstvolgende Premier League-wedstrijd, in het eigen Goodison Park tegen koploper Arsenal. Volgens Sky Sports is oud-trainer van Leeds United Marcelo Bielsa de belangrijkste kandidaat voor het trainerschap bij Everton. In totaal stond Lampard 44 wedstrijden aan de zijlijn bij de club uit Liverpool, daarvan won hij er slechts twaalf.

Nadat Lampard zijn illustere spelerscarrière beëindigde, ging hij aan de slag als jeugdtrainer bij de club waar hij ruim zeshonderd duels voor speelde: Chelsea. Na een jaar ervaring op te hebben gedaan, stond Lampard voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer bij Derby County, totdat hij als hoofdtrainer aan de slag ging bij Chelsea. Daar werd hij na anderhalf jaar ontslagen. Bij Everton heeft hij het bijna een jaar volgehouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen