Geduld is op in Liverpool; dolend Everton zet Lampard op straat

23 januari 2023, 22:05

Frank Lampard is definitief niet langer de manager van Everton. De 44-jarige Engelsman slaagde er de afgelopen maanden niet in om de club uit Liverpool uit de gevarenzone te helpen. Everton ziet het onder Lampard niet goed komen en heeft maandagavond besloten de trainer te ontslaan.

Maandag kwamen de eerste geruchten op al op gang dat Lampard op straat zou worden gezet. In zijn kielzog vertrekken ook Joe Edwards, Paul Clement, Ashley Cole en Chris Jones bij de degradatiekandidaat. Alan Kelly blijft wel aan als keeperstrainer. Paul Tait en Leighton Baines zullen voorlopig voor de groep staan en vervangen Lampard totdat Everton een nieuwe manager gevonden heeft.

Lees ook: 'Ajax richt zich bij ontslag Schreuder 'in principe' op buitenlandse trainer'

Lampard werkte eerder bij Derby County en Chelsea. Hij stond sinds begin 2022 aan het roer op Goodison Park. 'Frank en zijn team hebben er alles aan gedaan om het goed te doen met deze club. Maar de recente resultaten en onze positie op de ranglijst hebben ons doen besluiten deze lastige beslissing te nemen. Wij wensen Frank en zijn staf het allerbeste voor de toekomst', laat Everton weten in een statement.

Premier League

Everton is al jaren een vertrouwd gezicht in de Premier League, maar moet dit seizoen serieus vrezen voor degradatie. Onder leiding van Lampard pakte de club pas vijftien punten en staat het op de negentiende plek. Dat zou aan het einde van het voetbaljaar een afdaling naar de Championship betekenen. De eerstvolgende wedstrijd is meteen loodzwaar. Volgende week zaterdag komt Arsenal op bezoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen