FC Emmen vreest voor Mendes: "Het ziet er niet goed uit"

24 januari 2023, 21:28

FC Emmen boekte dinsdagavond een even knappe als heerlijke overwinning op PSV. De Drenten waren op eigen veld met 1-0 te sterk voor de Eindhovenaren en doen daarmee goede zaken in de strijd om handhaving. Er was desondanks niet alleen maar goed nieuws voor FC Emmen. Rui Mendes moest het veld in de eerste helft noodgedwongen verlaten. Volgens aanvoerder Jeroen Veldmate ziet het er niet goed uit.

PSV kreeg in het eerste deel van de eerste helft genoeg kansen om de score te openen, maar die waren niet aan de Eindhovenaren besteed. Ook FC Emmen kreeg mogelijkheden en daar ging de thuisploeg een stuk beter mee om. Dat resulteerde na 24 minuten in de openigstreffer van Lucas Bernadou. Het gevoel dat er wat mogelijk was tegen de dolende titelkandidaat uit Eindhoven nam toe, zeker nadat Mauro Júnior met rood van het veld werd gestuurd na een doldwaze tackle op het onderbeen van Mendes.

De rode kaart voor Júnior werd met gejuich ontvangen door de FC Emmen-supporters, maar die zagen wel middenvelder Mendes met veel pijn het veld verlaten. "Het ziet er in eerste instantie niet goed uit. Misschien praat ik een beetje voor mijn beurt, maar hij traint en speelt altijd alles, dus als hij op de grond ligt en het uitschreeuwt dan ziet het er niet goed uit", zei aanvoerder Veldmate meteen na het laatste fluitsignaal tegen ESPN. "Maar ik hoop dat het met een sisser afloopt."

RKC

FC Emmen speelde door de rode kaart voor Júnior vlak voor rust ruim een helft met een man meer. Hoewel PSV in de slotfase nog even aandrong, hield de thuisploeg stand en pakte ze drie belangrijke punten. Nadat FC Emmen Ajax in november al op een 3-3 gelijkspel hield, pakt het dus ook een uitstekend resultaat tegen PSV. "Zaterdag is RKC, dan moeten we maar laten zien dat we het daar ook tegen kunnen", aldus Veldmate, die vanavond niet per se het gevoel kreeg dat FC Emmen de wedstrijd wel eens kon gaan winnen. "Natuurlijk voel je wel dat het een bepaalde kant op gaat, maar met spelers van die kwaliteit kun je natuurlijk nooit denken dat het wel goed zit. Je moet tot het laatste moment scherp blijven. Maar je voelde het wel aan het publiek en dat was precies wat we vandaag wilden losmaken."