'Xavi heeft goed nieuws voor Frenkie in aanloop naar bekerclash'

25 januari 2023, 09:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong lijkt woensdagavond terug te keren in de basisopstelling van FC Barcelona. In de Copa del Rey nemen de Catalanen het in de kwartfinale in eigen huis op tegen Real Sociedad, de nummer drie van de Spaanse competitie. 

Afgelopen weekend was De Jong nog 90 minuten reserve tijdens het competitie-duel van zijn club met Getafe. Vanaf de bank zag de Nederlandse middenvelder zijn ploeg moeizaam met 1-0 winnen door een doelpunt van Pedri. De jonge Spanjaard vormde een middelste linie met landgenoten Sergio Busquets en Gavi. Franck Kessié, concurrent van De Jong voor een plek op het middenveld, mocht wél invallen maar kwam in de ploeg voor aanvaller Raphinha. 

Lees ook: Barça komt zonder De Jong moeizaam voor de dag

De Spaanse krant Sport weet echter te melden dat Barcelona-trainer Xavi woensdag vermoedelijk zal teruggrijpen op dezelfde basiself die eerder deze maand de Spaanse Super Cup veiligstelden tegen aartsrivaal Real Madrid, dat in Riyadh met 3-1 werd verslagen. De Jong zou in dat geval mogen starten op de plek van Gavi. Ook Ronald Araujo, die tegen Getafe eveneens langs de kant werd gehouden, zou daardoor terugkeren in het elftal. 

Clubtopscorer terug

Xavi kan in het bekerduel ook weer beschikken over zijn clubtopscorer Robert Lewandowski. De Poolse spits is met 22 treffers in 23 duels dit seizoen van levensbelang voor het elftal maar zat in de afgelopen competitie-wedstrijden een schorsing uit. In de achtste finale van het bekertoernooi, vorige week op bezoek bij AD Ceuta, scoorde de Pool twee keer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen