Promotie voor Mbappé verbaast ploeggenoot: "Wist van niets"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – Paris Saint-Germain rekende woensdag in het toernooi om de Coupe de France met speels gemak af met het nietige Pays de Cassel, dat op het zesde niveau uitkomt. Het werd maar liefst 0-7 voor de ploeg van trainer Christoph Galtier, waarbij Kylian Mbappé vijf treffers voor zijn rekening nam. De 23-jarige aanvaller droeg bovendien de aanvoerdersband, tot verrassing van zijn teamgenoot Presnel Kimpembe. 

Promotie voor Mbappé verbaast ploeggenoot: "Wist van niets"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mbappé mocht de band dragen omdat eerste aanvoerder Marquinhos onbrak bij de Parijzenaars. Normaal gesproken is Kimpembe echter de tweede captain van de club, hij deed wel mee maar werd van tevoren niet geïnformeerd over het afnemen van de band. Trainer Galtier liet na het duel weten dat Mbappé vanaf nu vice-aanvoerder is, maar Kimpembe bleek daarvan niet op de hoogte te zijn gesteld.

In een Instagram-post ging de Franse verdediger in op de situatie. "Ik heb de voorbije uren veel gehoord en gelezen over dingen die op mij betrekking hebben", begint Kimpembe. "Ik vind het dus noodzakelijk om duidelijkheid te scheppen zodat het verspreiden van verkeerde informatie stopt. Ik ben niet op de hoogte gebracht van de beslissing, dus dat is compleet verkeerd." Toch wil hij het de club en zijn oefenmeester niet hardop kwalijk nemen: "Maar ik respecteer altijd de beslissingen van de club."

Vrienden gemaakt
Na de ruime bekeroverwinning kan Mbappé overigens niet meer stuk bij de aanvoerder van de tegenstander. De 34-jarige Alexis Zmijak, in het dagelijks leven werkzaam als elektricien, is fanatiek supporter van de Parijse club en kreeg na afloop van het duel het shirt van Mbappé. "Hij bood mijn dochter ook nog een jack aan omdat hij geen shirts meer over had. Neymar was ook gewoon heel cool, ook al werd hij op social media bekritiseerd vanwege zijn gedrag tijdens de wedstrijd. Neymar gaf zijn twee shirts weg en nam alle tijd voor handtekeningen", vertelde Zmijak na afloop. 


 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd