PSV zoekt tijdelijke oplossing voor weinig spelende back

25 januari 2023, 22:07

PSV wil deze winterstop een oplossing zoeken voor Fredrik Oppegard, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Eindhovense club is van plan om de linksback tijdelijk verhuren zodat de twintigjarige Noor de nodige vlieguren kan maken. Oppegard kwam dit seizoen tot drie Eredivisie-wedstrijden en heeft weinig zicht op speelminuten bij de hoofdmacht van de nummer drie van de Eredivisie.

Oppegard zat tot dusverre bijna iedere wedstrijd op de reservebank van PSV. De jongeling moet het vooral hebben van minuten in het beloftenelftal in de Keuken Kampioen Divisie. Bij Jong PSV kwam Oppegard dit seizoen tot zeven competitiewedstrijden. Met spelers als Philipp Max, Mauro Júnior en Philipp Mwene heeft PSV de linksbackpositie goed bezet.

Oppegard kwam in het seizoen 2020/21 over van Valerenga IF en maakte datzelfde seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. De Noor was dat jaar met 25 optredens een vaste kracht in het elftal van Jong PSV. In de daaropvolgende seizoen bleef Oppegard spelen in het beloftenteam. Tot nu toe staat de teller op vijf Eredivisie-optredens.

Crisis

Na de nederlaag tegen FC Emmen (1-0) verkeert PSV in zwaar weer. De ploeg van Ruud van Nistelrooij nam in de winterstop al afscheid van Cody Gakpo en Noni Madueke en is naarstig op zoek naar vervangers. Tussendoor zoekt de Eindhovense club dus een oplossing voor Oppegard. Eerder werd er afscheid genomen van Ki-Jana Hoever, die vroegtijdig terugkeerde naar Wolverhampton Wanderers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen