'Bijna hele Ajax-selectie ontevreden over staf; verandering aanstaande'

26 januari 2023, 17:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Johnny Heitinga is een van de beoogde assistenten van Alfred Schreuder in de technische staf van Ajax. De hoofdcoach van het beloftenteam wordt mogelijk aan de staf toegevoegd. Mogelijk moeten Michael Reiziger of Matthias Kaltenbach het trainersteam van Schreuder verlaten. Met die wijziging proberen de Amsterdammers nieuw bloed toevoegen aan de staf.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad donderdag. Naast Heitinga was René Meulensteen in beeld om de technische staf te hervormen, maar hij had geen belangstelling voor de rol in de Johan Cruijff Arena omdat hij mogelijk een uitgebreider takenpakket kan krijgen bij de Australische voetbalbond. Dat Ajax de technische staf wil omturnen is niet gek: volgens de ochtendkrant staken 'bijna alle spelers' een hand in de lucht toen hen werd gevraagd wie er ontevreden was over de invulling van de staf bij Ajax.

'Door de technische staf flink op te schudden, hoopt Ajax de eenheid tussen trainers en spelers te herstellen', weet het AD dan ook. Heitinga is de topkandidaat om die rol te gaan vervullen. Er zal vermoedelijk snel een ei worden gelegd over deze keuze, want Ajax wil nog deze week een wijziging doorvoeren in de technische staf van Schreuder. Of Heitinga dan ook kan aanblijven bij Jong Ajax, is sterk de vraag. 

Lees ook'Schreuder mag na crisisoverleg blijven

Bogarde bij Ajax

Ook mist de selectie de inbreng van de in de zomer vertrokken Winston Bogarde. Een aantal spelers liet weten dat ze het fanatisme bij de oud-verdediger missen, terwijl Kaltenbach juist een stuk meer ingetogen is. Dat de Duitser of Reiziger vertrekt zodra er een extra lid is gevonden, lijkt aannemelijk. Welke afweging gemaakt wordt tussen beide assistenten van Schreuder, is niet duidelijk - ook niet welke rol de coach zelf heeft.

De Telegraaf schrijft dat Ajax 'een klemmend beroep' doet op Heitinga, die eindverantwoordelijke is bij het beloftenteam. De ochtendkrant denkt zelfs dat beiden moeten vertrekken: 'De kans lijkt groot dat Michael Reiziger en hij – bij een akkoord met Heitinga en Meulensteen – het veld moeten ruimen', weet het medium. Heitinga wil de zekerheid dat hij niet meegenomen wordt in de val van Schreuder, mocht hij alsnog het veld moeten verlaten. Zij schrijven juist dat Meulensteen nog wél overweegt om naar Ajax te gaan en het mogelijk zelfs zou kunnen overnemen met Heitinga als Schreuder toch wordt weggestuurd.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kaltenbach hebben ze die bij de aldi gekocht of zo

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je Heitinga en Meulensteen toevoegt aan de staf zal dat druk zetten op Schreuder. Denk dat Heitinga met een ervaren assistent als Meulensteen namelijk weleens het beoogde plan B kan zijn als Schreuder er toch uit moet.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat hoop ik toch niet...

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naja ze proberen iets, maar blijkbaar heeft die kale een wurgcontract.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bijna hele Ajax selectie ontevreden en wat doen we? We gaan een assistent wijzigen. In wat voor wereld leven ze daar?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen