Van Basten grapt na Schreuder-nieuws: "Ze hoeven mij niet te bellen"

27 januari 2023, 12:35

Het nieuws van het ontslag van Alfred Schreuder bij Ajax kwam donderdagavond laat ook in de studio van Ziggo nog binnen. Daar was Marco van Basten als analist aanwezig, waar hij het nieuws dus voor het eerst hoorde. Hoe het nu verder moet met zijn oude club wist hij ook niet, al is één ding voor hem wel zeker: zelf zal hij er voorlopig niet terugkeren. 

"Apart", was de eerste reactie van Van Basten toen hij het nieuws te horen kreeg. Of hij zich kon vinden in de uitleg van Edwin van der Sar dat het een 'noodzakelijke beslissing' was? "Dat weet ik niet, maar de spelers kun je niet wegsturen. Dit (het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam, red.) was waarschijnlijk ook een wedstrijd die gewonnen móést worden. Dat zullen ze van tevoren al hebben bepaald. Als dat niet gebeurt, zeggen ze: 'we moeten consequent zijn en hem eruit sturen'."

Hoe nu verder met Ajax? "Laat ik het zo zeggen: ze hoeven mij niet te bellen", lachte Van Basten. Hij verwacht dat de opvolger van Schreuder het - ondanks dat de resultaten alleen maar beter kunnen - niet makkelijk zal krijgen. "Ik denk dat het altijd moeilijk is als het bestuurlijk niet goed geregeld is. Dan moet je dingen doen die niet onder jouw functie vallen. De aankoop van spelers bijvoorbeeld, dat kun je niet aan een trainer overlaten, dat moet door de club gedaan worden. Hamstra en Huntelaar hebben dat niet goed gedaan."

Chaos

Het grote contrast met de voorgaande jaren is volgens Van Basten niet zomaar op te lossen. "Erik ten Hag had het goed voor elkaar, met Marc Overmars erbij. Dat liep, en zo hebben ze jarenlang goed gefunctioneerd. Dat is nu weg. Dan blijkt dat het toch moeilijk is om dat snel te vervangen, te meer omdat het bestuurlijk niet goed zit. De Raad van Commissarissen is niet in orde. Het is een chaos."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een grap van Opa pannenkoek,

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben maar niet bang want jij bakte er ook niet veel van als trainer bij Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen