Heitinga begon wedstrijdbespreking met foto van de ranglijst

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 januari 2023 – Door het gelijkspel in De Klassieker tegen Feyenoord vond Ajax zich vorige week terug op de vijfde plek. Daar kwam door de blamage tegen FC Volendam geen verandering in. Het puntenverlies tegen de promovendus kostte Alfred Schreuder de kop. John Heitinga neemt de taken voorlopig over van de ontslagen Schreuder. De oud-speler van Ajax begon de bespreking voor de ontmoeting met Excelsior met een afbeelding van de ranglijst.

Heitinga begon wedstrijdbespreking met foto van de ranglijst

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax werd bij aanvang van dit seizoen genoemd als de grootste titelkandidaat, maar na het eerste deel van het seizoen stond Feyenoord aan kop in de Eredivisie. Op dat moment bedroeg het verschil tussen de rivalen drie punten in het voordeel van de Rotterdammers. Dat werden er na het gelijkspel van Ajax in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam liefst zeven. En dat kan én mag natuurlijk niet, stelt Heitinga. "We stonden vijfde op de ranglijst en gaan nu één plekje omhoog. Dat hoort niet bij Ajax", werd hij na afloop van het treffen met Excelsior geciteerd door De Telegraaf.

Heitinga stond vrijdag voor het eerst voor de groep bij de hoofdmacht. "We hebben zaterdag niet tactisch getraind, maar ik heb het bewust heel kort en scherp gehouden en benadrukt dat de ploeg een reactie moest geven." En daar bedacht de al dan niet tijdelijke opvolger van Schreuder een creatieve manier voor. "Mijn wedstrijdbespreking ben ik ook begonnen door alleen maar een afbeelding te laten zien van de ranglijst." Daarop stond Ajax vijfde, achter Feyenoord, AZ, PSV én FC Twente. "We willen volgend seizoen Champions League spelen. En om dat te bereiken moét er iets veranderen."

Lees ook: Timber schaamde zich voor de stand: "Maar dat motiveert je wel"

Bassey
Van harte ging het - vooral in de eerste helft - weliswaar niet, maar Ajax boekte in Rotterdam wel een ruime overwinning op Excelsior. Een goed begin voor Heitinga, die in de eerste wedstrijd onder zijn leiding meteen enkele wijzigingen doorvoerde. Dusan Tadic speelde in de punt van de aanval, Mohammed Kudus vanaf rechts en op de linksbackpositie kreeg Owen Wijndal de voorkeur boven Calvin Bassey. De laatstgenoemde was onder Schreuder nog onomstreden. "Ik zal morgen (vandaag, red.) met hem praten. Ik heb hem tot dusver alleen aangegeven dat hij niet zou starten", vertelde Heitinga.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Ajax

    gerelateerd