'PSV kan de tijdelijke komst van Anthony Elanga vergeten'

30 januari 2023, 15:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV hoopt zich nog altijd te versterken met een nieuwe aanvaller. Na het vertrek van Cody Gakpo, Noni Madueke en Yorbe Vertessen zit trainer Ruud van Nistelrooij krap in de opties en hij ziet er daarom voorin nog graag iemand bij komen. Eén van de vleugelspelers die de voorbije dagen in verband werden gebracht met een overstap naar PSV is Anthony Elanga. De Eindhovenaren lijken de komst van de talentvolle aanvaller van Manchester United echter te kunnen vergeten.

Voor PSV zijn het hectische laatste dagen van de transferperiode. De Eindhovenaren namen eind december afscheid van Gakpo, zagen vervolgens ook Madueke vertrekken naar de Premier League en gaven van het weekend ook nog hun akkoord voor de tijdelijke overstap van Vertessen naar Union. Trainer Van Nistelrooij kreeg er vooralsnog alleen Fábio Silva voor terug. De Portugees wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers en wordt toch vooral gezien als back-up voor Luuk de Jong. Van Nistelrooij hoopt daarom niet voor niks nog een nieuwe vleugelspeler te kunnen verwelkomen.

Adnan Januzaj, Bryan Gil, Thorgan Hazard en Elanga; allemaal passeerden ze de voorbije dagen de revue. Door de komst van Gil lijkt PSV in ieder geval een streep te kunnen zetten. De Spanjaard is momenteel in zijn thuisland om zijn tijdelijke overstap van Tottenham Hotspur naar Sevilla af te ronden. Ook de komst van Elanga lijkt van de baan. De 20-jarige aanvaller komt onder Erik ten Hag weliswaar weinig aan spelen toe, maar een tijdelijke overstap naar Eindhoven lijkt geen optie. Manchester United zou op dit moment helemaal niet van plan zijn Elanga op huurbasis te laten vertrekken. Dat vertelde Fabrizio Romano zojuist in gesprek met The United Stand. Romano voegt daar wel aan toe dat als er spelers zijn die nog voor het verstrijken van de markt vertrekken bij United, dat Axel Tuanzebe en mogelijk Elanga zullen zijn.

Mocht Manchester United van gedachten veranderen, lijkt PSV alsnog kansloos. Volgens Romano gaat de voorkeur van Elanga namelijk uit naar Borussia Dortmund. Elanga heeft aan interesse in ieder geval niks te klagen. Hij zou inmiddels tien aanbiedingen op zak hebben. De Zweedse aanvaller kwam dit seizoen twintig keer in actie voor Manchester United. Scoren deed hij (nog) niet, wel verzorgde hij twee assists. Zijn laatste minuten in de Premier League dateren van 3 januari.

Lees ook: 'PSV gaat Max uitzwaaien; komst Van Aanholt steeds dichterbij'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen