PEC kan Eredivisie ruiken; blamage Willem II en De Graafschap

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 januari 2023 – PEC Zwolle heeft maandagavond een nieuwe stap gezet richting een snelle rentree in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Schreuder won op bezoek bij Roda JC met 1-2 en heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie stevig in handen. Willem II en De Graafschap kenden een mindere avond.

PEC kan Eredivisie ruiken; blamage Willem II en De Graafschap

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Roda JC - PEC Zwolle 1-2
In de eerste helft leek er geen wolkje aan de lucht voor PEC, dat aan de thee ging met een verdiende 0-2 voorsprong. Lennart Thy opende de score na iets meer dan een half uur spelen. Daarna verdubbelde Feyenoord-doelwit Thomas van den Belt de voorsprong. In de slotfase werd het vervolgens toch nog spannend in het Parkstad Limburg Stadion. Lennard Hartjes werkte een voorzet van Dylan Vente binnen en hielp Roda terug in de wedstrijd. In blessuretijd ging de gelijkmaker in de lucht, maar Boyd Reith (paal) en Jamie Yayi Mpie (redding doelman) scoorden niet.

Jong PSV - Willem II 3-2
Het kwakkelende Willem II begon uitstekend aan het altijd lastige bezoekje aan Jong PSV. Op De Herdgang was het al na drie minuten raak voor de bezoekers uit Tilburg. Matthias Verreth, die jarenlang onder contract stond bij PSV, opende de score. In de tweede helft ging het toch weer mis voor de ploeg van trainer Reinier Robbemond. Op aangeven van Johan Bakayoko zette Mohamed Nassoh de gelijkmaker op het scorebord. Jason van Duiven was vervolgens goed voor de 2-1, maar die werd in de slotfase weggepoetst door Jeremy Bokila. In extremis kregen de gasten nog het deksel op de neus. Isaac Babadi maakte de winnende treffer voor Jong PSV.

Jong FC Utrecht - De Graafschap 1-1
De Graafschap verspeelde op zijn beurt dure punten in de strijd om een plekje in de nacompetitie. Dat had mede te maken met een blunder van doelman Hidde Jurjus, die de fout in ging bij de 1-0 van Aurelio Oehlers. De goalie verkeek zich op zijn schot van afstand. De Graafschap knokte zich echter terug en Rio Hillen verzorgde in het tweede bedrijf de gelijkmaker. Daar bleef het bij op Sportcomplex Zoudenbalch. De Graafschap ziet het verschil met de top acht dus weer wat groter worden. Het gat is nu vier punten.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd