'FC Twente krijgt topnieuws uit Londen, Kenny Tete minder happy'

1 februari 2023, 09:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als de geruchten kloppen huurt Fulham rechtsback Cédric Soares voor de rest van het seizoen van stadgenoot Arsenal. De overgang van de Portugees is uitstekend nieuws voor FC Twente, maar Kenny Tete ziet er een geduchte concurrent bij komen en zal dus minder gelukkig zijn met de laatste ontwikkelingen. 

Fulham was namelijk concreet in de markt voor Twente-back Joshua Brenet. De 28-jarige oud-speler van PSV, Vitesse en 1899 Hoffenheim bevestigde afgelopen weekend nog dat er contact was tussen Fulham en zijn vertegenwoordigers. Zelf noemde hij een mogelijke overstap naar de Premier League 'een droom'. 

Zie ook: Raakt FC Twente sterkhouder kwijt aan de Premier League?

Met de komst van Soares slaagt Fulham erin een prima alternatief voor oud-Ajacied Kenny Tete te contracteren. De 27-jarige Nederlander miste sinds de WK-break nog geen minuut bij de nummer zeven van de Premier League. Alleen in de bekertoernooien krijgt hij af en toe rust van trainer Marco Silva. 

Soares komt sinds januari 2020 uit voor Arsenal. The Gunners namen hem destijds op huurbasis over van Southampton, waar hij sinds 2015 onder contract stond. In het Emirates Stadium groeide de 31-jarige back nooit uit tot vaste waarde, al pakte hij tot het begin van het huidige seizoen wel geregeld zijn minuten mee in het elftal van Mikel Arteta. Deze jaargang kwam hij echter pas in twee competitiewedstrijden als invaller binnen de lijnen. Ook in beide duels met PSV in de groepsfase van de Europa League bleef Soares 90 minuten op de bank. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen