Inter wint Nederlands onderonsje in San Siro, Botman naar finale

31 januari 2023, 23:55

Ondanks de drukke Deadline Day wordt woensdagavond ook nog gewoon gevoetbald. Internazionale verzekerde zich in een duel met maar liefst vijf Nederlanders aan de aftrap van een plaats in de halve finale van de Coppa Italia. Het won in eigen huis met 1-0 van Atalanta Bergamo. Newcastle United bereikte de finale van de League Cup door ook het tweede duel met Southampton in winst om te zetten. 

Internazionale - Atalanta Bergamo 1-0

In San Siro begon Inter mét Stefan de Vrij en Denzel Dumfries aan het duel met Atalanta. Bij de bezoekers mochten zowel Hans Hateboer als Marten de Roon en Teun Koopmeiners starten. De thuisploeg was duidelijk de betere en kwam net binnen het uur op voorsprong door een treffer van verdediger Matteo Darmian. De oud-speler van Manchester United vond met zijn linkerbeen de verre hoek achter Atalanta-doelman Juan Musso. 

Newcastle United - Southampton 2-1

De eerste finalist van de League Cup is bekend. Op het eigen St. James Park verdedigde Newcastle United met Sven Botman in de basis met succes de 0-1 overwinning die het in de heenwedstrijd tegen Southampton had geboekt. Sean Longstaff bezorgde zijn ploeg een vroege voorsprong (zie video hieronder) en de middenvelder tekende halverwege de eerste helft ook voor de 2-0. Via Ché Adams deed Southampton nog voor rust wat terug, maar daar bleef het bij, ondanks een rode kaart voor Newcastle United-middenvelder Bruno Guimarães die tien minuten voor tijd mocht inrukken.

Finale tegen Ten Hag?

Morgen (donderdag) wordt bekend wie de tegenstander van Newcastle United in de finale van het tweede Engelse bekertoernooi wordt. De kans lijkt op voorhand groot dat dat het Manchester United van Erik ten Hag is. De Mancunians spelen om 21.00 uur de return tegen Nottingham Forest, dat vorige week in eigen stadion al met 0-3 op de broek kreeg. De terugwedstrijd lijkt dan ook een formaliteit voor het elftal van Ten Hag. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen