Romano: 'Chelsea en Benfica eindelijk akkoord over Fernández'

31 januari 2023, 23:24   Bijgewerkt: 31 januari 2023, 23:54

De grootste klapper op Deadline Day lijkt er dan toch te gaan komen. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zijn Chelsea en Benfica het een uur voor het verstrijken van de termijn eens geworden over de overgang van Enzo Fernández. De clubs zouden nu koortsachtig bezig zijn het benodigde papierwerk op tijd in te dienen bij de autoriteiten. 

Over de hoogte van de transfersom die Chelsea voor de 21-jarige middenvelder zal gaan betalen is nog geen duidelijkheid, maar naar verluidt zou het gaan om een bedrag van zo'n 120 miljoen euro, wat gelijkstaat aan de minimale vertrekclausule die in het contract van Fernández is opgenomen door Benfica. Afgelopen zomer kostte hij de Portugezen nog 'slechts' 12 miljoen euro toen hij overkwam van River Plate

Op het WK in Qatar vestigde Fernández zich definitief als grote naam. Nadat hij het toernooi nog als wisselspeler was begonnen ontpopte hij zich tot basisspeler bij de uiteindelijke wereldkampioen. Naast de wereldtitel nam hij ook een persoonlijke prijs mee naar huis. Fernández werd namelijk uitgeroepen tot beste jonge speler van het toernooi. 

Big spender

Al tijdens het toernooi kwam de geruchtenstroom rond de toekomst van Fernández op gang. Onder meer Chelsea, Liverpool en Manchester United werden volop aan hem gelinkt. Benfica wilde hem onder geen beding laten gaan en leek alleen te gaan zwichten als de vertrekclausule op tafel zou komen. Dat lijkt nu toch gebeurd te zijn, waardoor big spender Chelsea in de dying seconds van de winterse transferperiode vermoedelijk de duurste overgang van deze winter gaat voltooien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen