Gorter baalt van beslissingen Scheuder: "Ik heb geen kans gehad"

1 februari 2023, 10:50

Jay Gorter (22) is eindelijk verlost van de reservebank van Ajax en wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan het Schotse Aberdeen. De doelman stond aan het begin van het seizoen in de Johan Cruijff Schaal onder de lat, maar liet geen sterke indruk achter in belandde weer op de bank. Gorter voelde vanaf dat moment de bui al hangen. "Als je al na een wedstrijd geslachtofferd wordt, denk ik dat het vrij duidelijk is dat je ergens anders speelminuten moet gaan zoeken", vertelt hij tegen ESPN.

PSV was uiteindelijk met 3-5 te sterk en won de Johan Cruijff Schaal. Gorter zag er bij meerdere tegengoals niet best uit en daar was de doelman zich bewust van. "Ik kon niet terugkijken op een geweldige prestatie en had het liever beter gedaan." Schreuder ging snel na de wedstrijd in gesprek met Gorter. "Maar hij heeft toen eigenlijk alleen aangegeven dat hij niet wist wat hij moest doen", zegt de jonge keeper.

In de openingswedstrijd van het Eredivisie-seizoen keerde Gorter niet meer terug onder de lat en werd Remko Pasveer weer de eerste doelman in Amsterdam. "Ik hoorde een dag voor de nieuwe wedstrijd dat ik weer op de bank zat. Daar was ik het als speler niet mee eens. Ik vond dat ik op dat moment geen kans heb gehad.", vertelt de voormalig Go Ahead Eagles-keeper.

Nieuw contract

Het komende halfjaar speelt Gorter dus voor het Schotse Aberdeen, waar de keeper de nodige vlieguren moet gaan maken. De doelman mocht absoluut niet definitief vertrekken bij de Amsterdammers. Sterker nog, de club verlengde zijn contract. "Ajax heeft heel veel vertrouwen in mij en ik wil alleen tijdelijk weg", reageerde Gorter daarop. Ondanks dat hij een 'rotperiode' achter de rug heeft, is hij blij met zijn contractverlenging tot de zomer van 2026. "Ik heb die dip wel gevoeld. Het was ook aan me te zien. Ik heb mezelf geprobeerd te herpakken en mezelf zo opgewerkt dat Ajax nu weer wilde bijtekenen. Dat is voor mij een prijsje voor dat ik altijd heb doorgezet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tegen psv behoorlijk gefaald. Dan kom je dus op de bank terecht. Dat is gewoon logisch. Een trainer kan best beslissen dat je er blijkbaar nog niet klaar voor bent. Je hebt dus wél een kans gehad maar het niet laten zien. Dan kun je wachten dat je een tweede kans krijgt of wat je nu doet: weglopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen