'Overvaller' van Ajax-captain Tadic grotendeels vrijgesproken

2 februari 2023, 16:43

De 27-jarige man die Ajax-aanvoeder Dusan Tadic mogelijk zou hebben overvallen, is vrijgesproken voor de poging tot 'roofoverval'. Hij is voor geweldpleging wél veroordeeld tot een straf van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Maar voor het gedeelte dat hij de Serviër wilde overvallen, is volgens de rechtbank simpelweg te weinig bewijslast.

Daarover bericht AT5 donderdagmiddag. De rechter sprak de verdachte vrij van 'poging tot diefstal met geweld', ondanks dat hij Tadic wel zou zijn aangevallen. "Het opwachten en achtervolgen van Tadic is onvoldoende om aan te nemen dat die gedragingen tot doel hadden geld of goederen afhandig te maken", sprak de rechter zijn oordeel uit.

Voor het fysieke geweld bij die actie dat wel bewezen werd verklaard, is de 27-jarige mannelijke verdachte dus wel veroordeeld. Er is nog een tweede mogelijke dader in beeld bij justitie, maar tegen hem loopt het onderzoek nog en moet een uitspraak van de rechter nog volgen. De uitgesproken straf is fors lager dan de twaalf maanden cel die het Openbaar Ministerie had willen zien.

Lees ook: Tadic in detail over heftige overval: "Al hadden ze drie pistolen..."

Overval Tadic

Tadic probeerde de twee mannen die hem fysiek hebben aangevallen (een van hen is dus veroordeeld voor die actie) volgens aan te pakken. Zo probeerde hij hen een klap in het gezicht te geven om zich te verdedigen: dat had uiteindelijk succes. De twee wisten vermoedelijk dat Tadic in de buurt was, omdat er een zogenoemde peilbaken onder de auto was geplaatst, maar wie die heeft geplaatst, is volgens de rechter onmogelijk te bewijzen. Daardoor is de eerste verdachte ook daarvoor niet veroordeeld. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Weten we zeker meneer de rechter dat Tadic überhaupt wel aangevallen is? Misschien viel hij die nietsvermoedende voorbijganger zelf wel aan! Wat een rechtsstaat hebben we toch in Nederland.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat weet je nooit bij Tadic de toneelspeler.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen