Promotiestrijd in KKD lijkt al beslist; Advocaat verslaat Hyballa

3 februari 2023, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo heeft vrijdagavond uitstekend zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer John Lammers won zelf kinderlijk eenvouding met 6-1 van Jong FC Utrecht en zag FC Eindhoven dure punten verspelen. ADO Den Haag won op zijn beurt van NAC Breda.

Heracles Almelo - Jong FC Utrecht 6-1

Halverwege de eerste helft was er al geen wolkje meer aan de lucht voor Heracles. Het stond door doelpunten van Nikolai Laursen, Justin Hoogma en Anas Ouahim namelijk al 3-0 voor de gastheer. Emil Hansson deed voor de thee nog een duit in het zakje, maar in de tweede helft redde Mees Rijks voor Jong Utrecht de eer. De pijn werd echter niet minder voor de bezoekers. Invaller Lasse Wehmeyer maakte er ook nog twee en bepaalde de eindstand op 6-1. Na de wedstrijd kwam er voor Heracles goed nieuws uit Dordrecht.

FC Dordrecht - FC Eindhoven 4-0

Eindhoven won vorige week nog knap met 1-0 van Heracles en kroop daarmee wat dichter richting de Heraclieden. Dat werd vrijdag echter weer vergooid door de manschappen van Rob Penders. Een bezoekje bij laagvlieger FC Dordrecht werd een pijnlijke 4-0 nederlaag geleden. Bij rust was het al 2-0 via Pepijn Doesburg en Feyenoord-huurling Tidjany Chabrol Touré. Hij debuteerde voor Dordrecht en deed de gasten in de tweede helft nog meer pijn. Het slotakkoord was voor Mauro Savastano, die in blessuretijd nog voor 4-0 zorgde.

ADO Den Haag - NAC Breda 2-1

Peter Hyballa keerde vorige week met een overwinning terug bij NAC, maar staat inmiddels weer met beide benen op de grond. De Duitser wil de Bredanaars graag naar de nacompetitie loodsen en leed een vervelende nederlaag. Het ADO van Dick Advocaat bleek met 2-1 te sterk. Jordy Wehrmann opende halverwege de eerste helft de score en vlak voor de rust zorgde Tijs Velthuis onbedoeld voor de tweede Haagse treffer. Odysseus Velanas deed nog wat terug namens NAC, maar meer zat er niet in voor Hyballa en zijn team. Ook niet na een rode kaart voor Thomas Verheydt.