Ten Hag houdt met 10 man stand, United grote winnaar in de PL

4 februari 2023, 18:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft zaterdagmiddag in eigen huis een nipte 2-1 zege weten te behalen op Crystal Palace. Hoewel de ploeg van trainer Erik ten Hag de wedstrijd grotendeels onder controle had en verdiend op een 2-0 voorsprong kwam, kantelde het duel volledig na een rode kaart van Casemiro. Dankzij de zege profiteert United optimaal van het puntverlies van koploper Arsenal, dat eerder vanmiddag verrassend verloor van degradatiekandidaat Everton.

Lees ook: Arsenal loopt bij debuut Sean Dyche averij op in titelstrijd

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er op Old Trafford een minuut stilte gehouden door alle aanwezigen, om stil te staan bij de vliegtuigramp in München in 1958, waarbij onder meer acht spelers van United op het leven kwamen. Hierna kende de ploeg van Ten Hag echter een sterke start en kwamen de Mancunians al binnen tien minuten op voorsprong. Na een handsbal van een Palace-verdediger mocht Bruno Fernandes aanleggen vanaf elf meter en bleef hij ijzig kalm. Hoewel United in de eerste helft verder grotendeels domineerde, zocht de ploeg de kleedkamers op met een 1-0 ruststand.

Ook na de rust leek er voor Ten Hag geen vuiltje aan de lucht. Marcus Rashford, die al enkele weken in topvorm verkeert, schoot de verlossende 2-0 voorsprong in de 62e minuut binnen. Tien minuten later kantelde de wedstrijd echter volledig. Na een opstootje tussen beide teams waarbij de Braziliaan Antony nauw betrokken was, greep zijn landgenoot Casemiro een tegenstander bij de keel en moest hij het veld met een rode kaart verlaten.

Met tien man werd United vervolgens overlopen en in de 76e minuut profiteerde Palace optimaal. Jeffrey Schlupp schoot uit een afvallende corner de aansluitingstreffer binnen, waarna Ten Hag meteen ingreep. Antony en Alejandro Garnacho, die eerder binnen de lijnen was gekomen als vervanger van Wout Weghorst, werden naar de kant gehaald voor Marcel Sabitzer en Harry Maguire. United veranderde de wedstrijd vervolgens in een vechtwedstrijd, waarin er een kwartier hard gestreden werd voor de drie punten. Na een spannend slotoffensief wist de ploeg van Ten Hag echter stand te houden, waardoor The Red Devils de grote winnaar zijn in de strijd om Champions League-voetbal. Concurrenten Arsenal en ook Liverpool verloren namelijk allebei hun wedstrijden in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die antony is ook wel een draak van een speler.Het wordt de hoogste tijd dat ze die een keer zijn poten breken.

BertKnipsadeler21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou das een fijne instelling voor een voetballiefhebber

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik gun het hem van harte die kwal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen