Tottenham bewijst aartsrivaal dienst op historische Kane-avond

5 februari 2023, 19:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tottenham Hotspur heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt in de Premier League. De grootmacht uit Londen bleek met 1-0 te sterk voor Manchester City, dat naliet toe te slaan in de strijd om de landstitel.  De grote man aan de kant van Tottenham was natuurlijk doelpuntenmachine Harry Kane.

Het was een vervelende week voor Tottenham, waar manager Antonio Conte slecht nieuws te horen kreeg. De Italiaan moest zijn galblaas laten verwijderen en ontbrak tegen City op de bank namens The Spurs. Gelukkig was Kane wel van de partij en hij zorgde al snel voor feest in het Tottenham Hotspur Stadium. Na vijftien minuten opende hij de score met zijn 267e doelpunt voor Tottenham. Daarmee is hij nu alleen topscorer aller tijden van de club.

Bekijk ook: Kane breekt met deze historische treffer stokoud record bij Tottenham

City kreeg vlak voor rust een uitstekende mogelijkheid om nog langszij te komen. Riyad Mahrez zag zijn inzet echter op de lat belanden. In de tweede helft was Julián Álvarez tot twee keer toe verantwoordelijk voor gevaar. Hij slaagde er helaas voor City niet in om Hugo Lloris te verschalken. Kane kreeg vervolgens de kans om de zege veilig te stellen, maar Ederson bracht redding. In de slotfase kreeg Cristian Romero nog zijn tweede gele kaart. Dat had geen gevolgen meer voor de uitslag.

Arsenal

De overwinning van Tottenham zal met blijdschap zijn ontvangen door aartsrivaal Arsenal. De koploper van de Premier League verloor zaterdag namelijk bij Everton, maar zag achtervolger City dus niet dichterbij komen. Het verschil tussen de titelkandidaten is vijf punten, terwijl Arsenal ook nog een wedstrijd minder speelde. Tottenham krijgt dichter naar de top vier en dat is belangrijk in de strijd om een ticket voor de Champions League.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen