Driessen: "Hij is een klasse apart, een van de beste spelers in Nederland"

5 februari 2023, 21:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons ontvangt de nodige complimenten na zijn optreden tegen Feyenoord. De spelmaker van PSV werd al bewierookt door trainer Ruud van Nistelrooij en kan ook rekenen op lof van diverse analisten. Valentijn Driessen ziet Simons als een van de beste spelers uit de Eredivisie.

"Xavi Simons was een klasse apart in deze wedstrijd", zegt de chef voetbal van De Telegraaf. "In het slot bracht hij wel te weinig, maar dat is niet zo raar in een wedstrijd die in totaal 106 minuten duurt. Hij moest natuurlijk continu de strijd aangaan met een meerderheid aan Feyenoorders. Maar hij gedraagt zich wel als een van de beste spelers van het moment op de Nederlandse velden."

In het praatprogramma Dit was het Weekend noemde Mario Been het 'heel knap' dat Simons op zijn leeftijd al de leider is van PSV. "Want dat is hij. Hij is negentien jaar en alles komt bij hem vandaan." Marciano Vink zag dat Simons voorin aanspeelbaar was en goed dribbelde tussen de linies. Ook zijn pass op Anwar El Ghazi voorafgaand aan de 0-1 werd belicht. Vink vond het mooi om te zien dat Simons even wachtte met de pass. 

"Het uitstellen kan hij zo goed. Negen van de tien spelers zou de bal afgeven op de wat langzamere Luuk de Jong, maar hij wacht en dan komt El Ghazi op het juiste moment en Simons geeft de bal met de juiste snelheid. Hij laat tegenstanders keuzes maken, waardoor medespelers vrijkomen", klonk het. "Hij is ook echt heel erg sterk. Je ziet dat hij met zijn tengere figuur tegenstanders ook weg kan zetten. Hij vindt altijd de oplossing naar voren, dat vind ik wel heel knap op deze jonge leeftijd. Binnen één seizoen is hij heel erg belangrijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen