Van der Vaart: "Xavi Simons is de allerbeste speler die Nederland heeft"

5 februari 2023, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons heeft de potentie om een speler van wereldklasse te worden, vinden de analisten van Studio Voetbal. Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart waren lyrisch over het spel van Simons in de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV. Van der Vaart plaatst Simons qua talent al in een rijtje met enkele van de grootste Nederlandse spelers uit de laatste jaren.

"Xavi Simons is in potentie de enige wereldtopper", zei Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Hij moet wel nog groeien. Maar hij was de enige speler die rust bracht aan de bal. Een waanzinnige speler. Ik vind hem op dit moment de allerbeste speler die Nederland te bieden heeft. Als ik Ronald Koeman was, zou ik een elftal om hem heen bouwen. Absoluut. Niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar op basis van zijn talent."

Ibrahim Afellay merkte op dat Simons in zijn allereerste seizoen op het hoogste niveau al onmisbaar is geworden voor PSV. "Dat is eigenlijk geen gezonde situatie. Wat hij laat zien op deze leeftijd, is ongekend. Het is niet normaal. Zijn dribbels, zijn acties, alles begint bij hem. De goal ook. Ook het verdedigende werk doet hij goed", zei Afellay, terwijl beelden werden getoond van Simons die zich voor doelpogingen van Feyenoord wierp. "Die jongen is een krijger. De bereidheid waarmee hij speelt, dat is een lust voor het oog. De momenten waarop hij eruit komt, de controle houdt… Het is zo bijzonder om te zien."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ligt ook 9 minuten op de grond te huilen waardoor psv niet wint

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goeie speler, moet gezegd worden. Maar wel een irritant mannetje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen