Enorme crisis bij AC Milan: Italiaanse kranten geven trainer laatste kans

6 februari 2023, 19:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor AC Milan had de seizoensstart niet slechter kunnen verlopen. De regerend kampioen van de Serie A wist van de laatste zeven wedstrijden geen enkele winnend af te sluiten en verloor zondagavond bovendien van de vierde keer op rij. Uitgerekend aartsrivaal Internazionale was in het San Siro met 1-0 te sterk en na afloop waren de Italiaanse kranten niet mals voor de keuzes van trainer Stefano Pioli.

Hoewel Milan prima aan de competitie begon, is de ploeg van Pioli inmiddels afgezakt naar de zesde plaats. De achterstand op koploper Napoli bedraagt na 21 wedstrijden liefst achttien punten. La Gazzetta dello Sport viel het op dat Pioli koos om de standaard formatie van Milan te veranderen van een 4-2-3-1- naar een 3-5-2-systeem, om de opstelling van Inter tegenwicht te bieden.

Die keuze pakte volgens de krant pijnlijk uit. 'Een verandering uit angst, een keuze die bijna op opgeven lijkt.' Tuttosport sluit zich aan bij de kritiek op de opstelling. 'Het idee om de formatie van Inter te spiegelen is een verdedigende keuze. Er waren verschillende manieren om de derby te verliezen en hij (Pioli, red.) koos de slechtste optie. Het team met de Scudetto op hun borst kan niet zo spelen in een provinciale derby.' 

Pioli onder druk

Dankzij de kritiek begint de druk op de positie van succescoach Pioli toe te nemen. Een extra pijnlijk gegeven voor Milan is dat de ploeg in de hele wedstrijd geen enkel schot op doel wisten te produceren. Corriere dello Sport komt dan ook tot een simpele conclusie en schrijft dat Milan simpelweg 'nooit gevaarlijk was.' Corriere della Sera windt geen doekjes over de huidige stand van zaken in Milaan. 'De crisis was en blijft heel diep. Met Torino aankomende vrijdag, is falen geen optie.' Volgens verschillende media heeft AC Milan Raffaele Palladino, die het momenteel uitstekend doet bij promovendus AS Monza, op het oog als mogelijke vervanger van Pioli.

Lees ook: Inter heeft Nederlanders niet nodig voor zege op aartsrivaal Milan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen