Manchester City aangeklaagd voor overtreden FFP-regels

6 februari 2023, 12:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City is door de Premier League aangeklaagd voor het overtreden van de Financial Fair Play-reglementen. De regerend kampioen zou meerdere overtredingen hebben begaan met betrekking tot de uitgaven van de club. De Premier League heeft de zaak nu doorverwezen naar een onafhankelijke commissie, die een gepaste straf voor de club moet bepalen.

Volgens de Premier League heeft City tussen de periode 2008 en 2019 onvoldoende financiële informatie aangeleverd. Bovendien zou er in de seizoenen 2014/2015 en 2017/2018 niet aan de regels van de FFP zijn voldaan. Er zou met name informatie ontbreken over de inkomsten van de club, de salariskosten van spelers en managers, aangesloten bedrijven en de bedrijfskosten van City.

City, dat momenteel de tweede plaats in de Premier League bezet op vijf punten achterstand van koploper Arsenal, zou niet mee hebben geholpen aan het onderzoek. Mogelijke straffen voor het team van trainer Pep Guardiola kunnen naar verluidt verschillen van een financiële boete tot puntenaftrek in de Engelse competitie.

Eerdere schorsing verworpen

In 2020 kwam City ook al in de problemen vanwege het overtreden van de financiële reglementen. De UEFA legde de Engelse topclub toen een schorsing van twee jaar op voor alle Europese competities. Die schorsing werd uiteindelijk opgeheven door het CAS, waardoor City nog gewoon mee kan doen in de Champions League. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En Chelsea zal snel volgen. Die gaan ook niet weg komen met het 'creatieve' bewandelen van de mazen in de regels.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen