City reageert op harde beschuldigingen: "Wij zijn erg verrast"

6 februari 2023, 15:04

Manchester City heeft voor het eerst gereageerd op de aanklachten die tegen de club zijn ingediend. Maandagochtend kwam het nieuws naar buiten dat de Premier League de regerend kampioen verdenkt van het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De club zelf geeft aan totaal verrast te zijn door de berichtgeving en het onafhankelijk onderzoek af te wachten. 

'Manchester City FC is verrast door de afgifte van deze vermeende schendingen van de Premier League-regels, vooral gezien de uitgebreide betrokkenheid en de enorme hoeveelheid gedetailleerd materiaal die de EPL heeft ontvangen', valt er op de website van de club te lezen.  

De Premier League kondigde zelf al aan dat er een onafhankelijke commissie zich over de zaak gaat buigen. The Citizens geven nu aan dat onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. 'De club verwelkomt de herziening van deze zaak door een onafhankelijke Commissie, om onpartijdig de uitgebreide hoeveelheid onweerlegbaar bewijsmateriaal te onderzoeken waaruit onze stelling spreekt.' 

Lees ook: Manchester City aangeklaagd voor overtreden FFP-regels

Opnieuw juridisch onderzoek

Voor City is het de tweede keer in drie jaar dat de club zich serieus zorgen moet maken om hoge straffen. In 2020 legde de UEFA al een transferverbod op aan de club van trainer Pep Guardiola vanwege het overtreden van de FFP-regels, die uiteindelijk door het CAS van de tafel werd geveegd. Inmiddels hoopt de club alle onduidelijkheid van zich af te kunnen schudden, aangezien in Engelse media onder meer een verplichte degradatie als optie genoemd werd. 'Wij kijken er dan ook naar uit dat deze zaak voor eens en altijd wordt opgelost', sluit de club af.

Lees ook: Engelse media: City moet vrezen voor verwijdering uit competitie 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen