Van Nistelrooij krijgt tip bij PSV: "Zet hem maar even op de bank"

7 februari 2023, 11:00

Als het aan René van de Kerkhof ligt, zit Luuk de Jong de komende tijd even op de bank. De spits steekt niet in een goede vorm en speelde tegen Feyenoord (2-2) ook een matige wedstrijd. Van de Kerkhof geeft Ruud van Nistelrooij de tip om de ervaren aanvaller even te ontzien.

De Jong kwam in de Eredivisie pas drie keer tot scoren en was tegen Feyenoord onzichtbaar. In de tweede helft werd de spits gewisseld. "Ruud moet Luuk gewoon even een wedstrijdje op de bank zetten", aldus Van de Kerkhof in de De Willy & René PSV-podcast van Omroep Brabant. "Even rust geven, zodat zijn kop weer helemaal leeg is. Hij was tegen Feyenoord ook weer niet aanwezig. PSV zou dan kunnen beginnen met Hazard, Silva en Simons."

Lees ook: Xavi Simons maakt veel indruk: "Eigenlijk is hij te goed voor PSV"

Van de Kerkhof was na de topper tegen Feyenoord niet te spreken over Armando Obispo, die een oliedomme rode kaart pakte. "Zo benadeel je de ploeg", opperde de 71-jarige oud-PSV'er. "Ik denk dat Van Nistelrooij dat op een gegeven moment zelf ook moet inzien. Hij moet gewoon met Ramalho en Branthwaite spelen. Dat zal wel moeten, want Obispo wordt voor twee wedstrijden geschorst. Van Aanholt viel goed in, dat is niet gemakkelijk als nieuwe speler."

Titelstrijd

Door de puntendeling in De Kuip is Feyenoord nog altijd de koploper van de Eredivisie. PSV volgt op vier punten en staat op de vierde plaats. Van de Kerkhof denkt dat Feyenoord, AZ, Ajax, PSV en FC Twente tot het einde om de titel zullen vechten. "We kunnen concluderen dat de bovenste vijf echt allemaal voor het kampioenschap gaan. Iedereen staat binnen zes punten van elkaar." Komend weekend speelt PSV thuis tegen laagvlieger FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

René van de Kzzzzzzzzzzzzzzzz.......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen