Praat mee: moet Oranje om Xavi Simons heen worden gebouwd?

7 februari 2023, 11:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons werd na de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV (2-2) bedolven onder de complimenten. De negentienjarige middenvelder is volgens Rafael van der Vaart 'de allerbeste speler die Nederland te bieden heeft'. Sterker nog: Van der Vaart vindt dat het Nederlands elftal om Simons heen gebouwd moet worden.

"Als ik Ronald Koeman was, zou ik een elftal om hem heen bouwen. Absoluut. Niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar op basis van zijn talent", zei Van der Vaart bij Studio Voetbal. Een dag later zei Wesley Sneijder bij Veronica Offside dat Van der Vaart een punt had, maar volgens René van der Gijp is Simons nu nog te jong voor zo'n status.

Wat vind jij? Moet Koeman inderdaad zijn elftal om Simons heen bouwen? Reageer onder dit artikel en op onze Instagram-pagina!

Volg FCUpdate op Instagram voor het laatste nieuws, de opvallendste gebeurtenissen en de beste filmpjes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

tuurlijk niet..xavi duw je zo omver

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daarom juist, als er 10 tegen hem aan staan valt i misschien eens niet.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoeft niet eens hij doet het zelf al

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat um eerst maar eens wat langer goed voetbal laten zien en ook Europees .

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een keihard nee. Het is een goeie voetballer maar heeft zich nog lang niet bewezen. Wordt door de media en zelfbenoemde analisten gigantisch de hoogte in gehyped. Net als wat wij als liefhebbers of fans te melden hebben, is de mening van van der Vaart en René van de Kerkhof precies dat wat het is: een mening. Buiten dat vind ik het een enorm naar mannetje met een hoog Neymar-aansteller-gehalte. En een elftal bouwen rond één speler vind ik sowieso waanzin.

Gerwin
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou geen elftal om zo'n jonge speler heen bouwen. Wat als hij langdurig geblesseerd raakt? Zou mooier zijn als Koeman Oranje weer aan het voetballen krijgt, zoals in z'n laatste periode als bondscoach.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn genoeg spelers die een (half) jaar goed gespeeld hebben in de eredivisie waar we later niks meer van gehoord hebben. Volgens mij is verjongen en doorselecteren wel iets waar Koeman uiteindelijk mee aan de gang wil gaan, daarin kan het passen dat Xavi meer in beeld komt. Als hij meerdere jaren dit niveau laat zien (/beter wordt) krijgt hij vanzelf wel het soort status wat bv Frenkie nu heeft.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk niet want moet Frenkie dan in dienst van Xavi gaan spelen? PSV is duidelijk geen Barcelona. Het is de vraag hoe hij het bij een grote buitenlandse club doet kijk maar naar Gakpo die bij Liverpool (nog) niet uit de verf komt en daarna pas denken aan een bepalende rol bij oranje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen