Triest: Turkse doelman slachtoffer aardbeving, Demiral in actie

8 februari 2023, 11:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Yeni Malatyaspor, uitkomend op het tweede niveau in Turkije, heeft dinsdag bevestigd dat doelman Ahmet Eyüp Türkaslan (28) is overleden. De keeper is één van de duizenden dodelijke slachtoffers van de aardbeving die maandag tot een enorme verwoesting leidde in Turkije en Syrië. 

In een bericht op twitter meldde de club dinsdag het trieste nieuws. 'Onze doelman, Ahmet Eyüp Türkaslan, verloor zijn leven nadat hij onder het puin van de aardbeving terechtkwam', is te lezen in het bericht. 'Rust in vrede. We zullen je niet vergeten, mooi mens.' De ramp 

Eerder vandaag meldde Yeni Malatyaspor-trainer Yàlmaz Vural al dat hij zich zorgen maakte over zijn keeper. Hij zou de enige speler van de club zijn geweest die op het moment van de beving in de stad aanwezig was. De vrouw en dochter van Türkaslan werden maandag gered, zij overleefden de verwoesting. Ook Christian Atsu (ex-Vitesse) was enige tijd vermist maar is inmiddels levend en wel teruggevonden. 

Actie Demiral en Ronaldo

De Turkse verdediger Merih Demiral (Atalanta Bergamo) heeft besloten in actie te komen voor de vele slachtoffers van de beving. Via sociale media laat hij weten dat hij een gesigneerd shirt van zijn voormalig Juventus-teamgenoot Cristiano Ronaldo veilt. De opbrengst zal volledig ten goede komen aan de getroffen gebieden. 

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen