Viergever goudeerlijk na 'lucky goal': "Ik wist meteen dat ie zat"

8 februari 2023, 15:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nick Viergever opende dinsdagavond op bijzondere wijze de score tijdens de wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht. De verdediger van de bezoekers zag een mislukte voorzet zomaar in het doel belanden. Na de wedstrijd besloot Viergever de aanwezige journalisten niet voor de gek te houden.

"Ik ga je niet overtuigen dat het bewust was", aldus een lachende Viergever na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Het was wel leuk. Er zat meteen veel effect aan de bal. Ik twijfelde om hem met de wreef of binnenkant voet voor te geven. Ik raakte 'm en wist op dat moment meteen dat ie erin ging. Dat is wel weer grappig. Het voelt wel vertrouwd om hier te scoren."

Lees ook: Bekerdebacle komt hard aan bij AZ: "Uiteraard is dit een klap"

De 33-jarige verdediger moest zich in de tweede helft wel laten wisselen met een blessure aan zijn voet. Zondag wacht Vitesse. "Ik hoop dat het een kneuzing is, dat zullen we moeten afwachten. Het zal woensdag wel wat pijnlijker zijn. Hopelijk valt het mee, daar kan ik nu nog niet veel over zeggen. Het is te hopen dat ik op mijn leeftijd nog snel kan herstellen."

Loting

Zaterdagavond wordt er in De Eretribune bij ESPN geloot voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Naast Utrecht zijn ook De Graafschap en sc Heerenveen zal zeker van een ticket, maar Viergever hoopt op een simpele loting. "Een thuiswedstrijd tegen op papier een mindere tegenstander. Daar zullen we niet moeilijk over doen. We zullen het vandeweek zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen