Olympique Marseille knikkert rivaal PSG uit Franse beker

8 februari 2023, 23:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Olympique Marseille heeft woensdagavond de grote rivaal Paris Saint-Germain uitgeschakeld in het toernooi om de Coupe de France. In het eigen Stade Vélodrome werd het na een verhit duel 2-1 door treffers van Alexis Sanchéz (strafschop) en Ruslan Malinovskyi die in de tweede helft de gelijkmaker van Sergio Ramos ongedaan maakte.

PSG trad in de havenstad ondanks de naderende duels met AS Monaco (zaterdag) in de competitie en Bayern München (dinsdag) in de Champions League 'gewoon' aan met sterren als Lionel Messi en Neymar. Kylian Mbappé ontbrak wegens de blessure die hij vorige week opliep tegen Montpellier. L'OM trad aan met de opgeleefde Alexis Sanchéz in de punt van de aanval.

De thuisploeg appelleerde in de eerste helft voor een strafschop na een handsbal van Achraf Hakimi, maar de arbitrage ging daar niet in mee. Ook in Frankrijk doet de VAR pas zijn intrede in de kwartfinale van het toernooi, net zoals dat in Nederland het geval is. Na een half uur ging de bal alsnog op de stip na een overtreding van Sergio Ramos op Cengiz Ünder. Sanchéz stuurde Gianluigi Donnarumma de verkeerde kant op. Toch had PSG het laatse woord voor rust, toen Ramos zijn fout goedmaakte en de 1-1 uit een hoekschop binnenkopte. Hij deed dat in de tweede minuut van de blessuretijd.

Marseille kwam na rust echter opnieuw op voorsprong. De Oekraïener Ruslan Malinovskyi, deze winter overgekomen van Atalanta Bergamo, zette de beslissende 2-1 op het scorebord met een halve omhaal waarop Donnarumma geen antwoord had. Door de zege van Marseille is PSG in ieder geval niet meer in de race voor de nationale beker. Wel is het nog altijd koploper in de Ligue 1 en treft het Bayern München in de achtste finale van de Champions League.