Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen FC Twente

9 februari 2023, 10:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor John Heitinga staat vanavond zijn eerste echte test als hoofdtrainer van Ajax op het programma. De Amsterdammers gaan in de achtste finale van de KNVB Beker op bezoek bij FC Twente, dat bezig is aan een uitstekend seizoen. Voor welke elf spelers kiest Heitinga in De Grolsch Veste? Dit is de vermoedelijke opstelling van Ajax.

Waar trainers in bekerwedstrijden weleens willen rouleren, is de verwachting dat Heitinga tegen Twente niets gaat veranderen. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat de belangen groot zijn, maar ook omdat de oud-verdediger zijn ideale elf al lijkt te hebben gevonden. Dat betekent dat Heitinga vermoedelijk kiest voor de spelers die ook tegen Excelsior (1-4) en SC Cambuur (0-5) aan de aftrap verschenen.

Het doel van Ajax zal naar verwachting 'gewoon' worden verdedigd door Gerónimo Rulli, de enige winteraankoop van de Amsterdammers. Achterin starten van rechts naar links Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Owen Wijndal. Dat zou betekenen dat Calvin Bassey, de man van 23 miljoen euro, wederom genoegen moet nemen met een plek op de bank.

Aan het middenveld gaat Heitinga vermoedelijk niet tornen. Daar zullen Steven Berguis, Davy Klaassen en Kenneth Taylor de dienst uitmaken. Voorin kiest de oefenmeester naar verwachting voor het beproefde recept: Mohammed Kudus op de rechtsbuiten, Dusan Tadic in de spits en Steven Bergwijn aan de linkerkant. Voor Brian Brobbey is in dat geval weer geen basisplaats weggelegd.

Wat doet Jans?

Waar Heitinga niets lijkt te gaan veranderen, zal Ron Jans bij Twente waarschijnlijk ook voor de vertrouwde namen kiezen. De trainer hield daags voor de bekerwedstrijd nog wel een slag om de arm: Michal Sadilek en Mees Hilgers zijn niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen FC Groningen (1-1) gekomen, maar Jans sprak uit dat hij goede hoop heeft dat zij gewoon kunnen meespelen tegen Ajax.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Lars Unnerstall; Joshua Brenet, Mees Hilgers, Davy Pröpper, Gijs Smal; Ramiz Zerrouki, Sem Steijn; Michal Sadilek; Vaclav Cerny, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gerónimo Rulli; Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber, Owen Wijndal; Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor; Dusan Tadic, Brian Brobbey, Steven Bergwijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In het stuk staat dat Kudus speelt en in de opstelling dat Brobbey speelt. Even fixen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen