Opstelling Ajax: Heitinga kiest voor sterkste elf tegen FC Twente

9 februari 2023, 17:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer John Heitinga rouleert niet in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. De oefenmeester kiest voor dezelfde spelers als afgelopen weekend tegen SC Cambuur (0-5) zege, waardoor Brian Brobbey en Calvin Bassey opnieuw op de bank moeten beginnen. Bij FC Twente ontbreken Michal Sadilek, Mees Hilgers en Julio Pleguezuelo.

Achterin is er opnieuw een basisplaats voor middenvelder Edson Alvarez, die het centrum van de achterhoede vormt met Jurriën Timber. Daarbij wordt het interessant of de restverdediging met dit middenveld, Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Davy Klaassen, stabiel genoeg is voor een tegenstander als FC Twente. In Leeuwarden was het afgelopen weekend op orde, maar tegen Excelsior een week eerder was het nog zwaar onvoldoende. 

Voorin is Tadic opnieuw de diepste spits, waardoor Steven Bergwijn vanaf z'n favoriete linkerkant kan komen. Aan de rechterkant is de in bloedvorm verkerende Mohammed Kudus gekozen door Heitinga, waardoor Brobbey – die als invaller afgelopen weekend nog tweemaal succesvol was – opnieuw op de bank begint. Bij FC Twente zijn er met Sadilek, Hilgers en Pleguezuelo drie sterkhouders afwezig. 

De kraker van de achtste finales van de KNVB Beker is zonder twijfel de topper tussen FC Twente en Ajax. Deze ploegen zijn ook nog altijd in de race voor de landstitel, maar richten hun pijlen deze week even op het bekertoernooi. In Enschede vindt men het altijd heerlijk om de Amsterdammers op een nederlaag te trakteren. De bezoekers uit de hoofdstad willen echter mee blijven doen voor de dubbel en weet dat er dan gewonnen moet worden. Onder leiding van trainer Heitinga is Ajax nog ongeslagen, maar Twente krijgt weinig tegendoelpunten.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Smal, Pröpper, Brenet; Salah-Eddine; Zerrouki, Steijn, Bruns; Misidjan, Cerny, Van Wolfswinkel

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Álvarez, Timber, Wijndal; Berghuis, Klaassen, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen