Go Ahead mist VAR na penaltyclaims: "Wat moet er nog meer gebeuren?"

10 februari 2023, 08:50

Bij Go Ahead Eagles balen ze na de verloren wedstrijd tegen ADO Den Haag in de achtste finale van de KNVB Beker stevig van de afwezigheid van de VAR. Tot twee keer toe legde scheidsrechter Edwin van de Graaf bij een penaltymoment de bal niet op de stip en er was geen video-scheidsrechter aanwezig om de vermeende fouten te corrigeren.

Al in de eerste helft ontstond een situatie waarbij Van de Graaf naar de stip had kunnen wijzen. Eagles-speler Jahnoah Markelo drong door in de zestien en werd gevloerd door Amir Absalem. Het arbitrale trio zag het niet en ADO ontsnapte. "Volgens mij raakt hij gewoon de voet. Ik weet niet wat er nog meer moet gebeuren", reageert Go Ahead-trainer René Hake voor de camera's van ESPN.

Op het uur kropen de Hagenezen opnieuw door het oog van de naald toen Tyrese Asante Eagles-aanvaller Sylla Sow aan het shirt trok in het zestienmetergebied. "Naar mijn mening moet de bal minimaal een keer op de stip", voelt Hake zich bestolen. De oefenmeester legt desalniettemin de schuld vooral bij zijn eigen ploeg. "Maar als je met 0-1 voorkomt via een strafschop, dan gaat het wel een stuk makkelijker."

Laatste kwartfinalist

De beslissingen van Van de Graaf pakten goed uit voor ADO, dat zich na de overwinning als laatste ploeg voegde bij de laatste acht van het bekertoernooi. Trainer Advocaat vindt ook dat zijn ploeg erg goed wegkwam bij de penaltysituaties. "Het was een honderd procent penalty, dat ben ik met je eens", vertelt de ervaren oefenmeester na het zien van de beelden. "We hebben heel hard gewerkt en een beetje geluk gehad", spreekt Advocaat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen