Guardiola houdt onschuld City vol maar heeft al plan bij degradatie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

10 februari 2023 – Pep Guardiola is er heilig van overtuigd dat Manchester City zal worden vrijgesproken van de aantijgingen rond Financial Fair Play. De club wordt op liefst 115 punten onderzocht door de Premier League, maar heeft volgens de Spanjaard niets verkeerd gedaan. De trainer haalde fel uit naar de rivalen uit de eigen competitie die erop aandrongen dat Manchester City voor straf uit de competitie zouden moeten worden gezet. 

Guardiola houdt onschuld City vol maar heeft al plan bij degradatie

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als er een uitspraak ligt weten we hoe het verder gaat. Uiteindelijk komt het goed. Ik ben er volledig van overtuigd dat we onschuldig zijn." De trainer verwijst terug naar de uitsluiting uit de Champions League die de club vanwege vergelijkbare beschuldigingen in 2020 boven het hoofd hing. Die beslissing vocht het echter met succes aan bij de UEFA en dat verwacht Guardiola nu opnieuw. Toch is de kous wat hem betreft daarmee niet af. "Maar wat gebeurt er als we opnieuw onschuldig worden bevonden? Wie gaat onze geleden schade dan herstellen en terugbetalen?" 

Lees ook: Manchester City aangeklaagd voor overtreden FFP-regels

Ten tijde van de zaak die twee jaar geleden bij de UEFA diende drongen negen Premier League-clubs, waaronder Manchester United, Liverpool en Chelsea, aan bij de Europese voetbalbond op de uitsluiting van Manchester City uit de Champions League. "Je hebt geen vijanden of vrienden in het voetbal, enkel belangen", houdt Guardiola zich op de vlakte. "Die clubs deden alleen een poging om onze plaats in de Champions League voor zichzelf op te kunnen eisen."

Dickov en Summerbee
Dat er nu door verschillende clubs wordt aangedrongen op een verplichte degradatie uit de Premier League begrijpt de trainer dan ook. "Mochten we teruggezet worden naar het tweede, derde of vierde niveau dan bellen we gewoon Paul Dickov en Mike Summerbee weer op", grapte hij. Het tweetal was van de partij toen Manchester City in 2002 voor het laatst actief was in het Championship en promotie afdwong naar het hoogste niveau waarop het sindsdien actief is. Guardiola is zelf niet van plan op te stappen mocht het daadwerkelijk zover komen dat City een niveau afdaalt. "Soms twijfel ik, want zeven of acht jaar is een lange tijd bij een club, maar nu wil ik niet meer weg." 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd