Gullit lyrisch over 'leider' Kökcü, maar hekelt onzekerheid bij Feyenoord

11 februari 2023, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud Gullit kan genieten van Feyenoord en de koppositie van de club, maar er is één ding dat die titel in de weg kan staan. Volgens De Zwarte Tulp moet de club steviger in de schoenen staan. "Branie ontbreekt nog bij Feyenoord, waarom altijd die twijfel?", zei hij op Ziggo Sport.

"Dat is het enige wat nog ontbreekt bij Feyenoord. Branie. Het gevoel hebben dat je het kan doen", aldus Gullit. "Het gaat om geloven. Ik weet nog dat we in het Olympisch Stadion met 8-2 pak kregen tegen Ajax. Uiteindelijk moet je in jezelf blijven geloven. Als je dat niet doet, gaat het hem ook niet worden", vertelt de Amsterdamse oud-Feyenoorder die in Rotterdam in 1984 de dubbel pakte en dat seizoen ook Nederlands voetballer van het jaar werd. 

Leider Kokcü

Één van de belangrijkste schakels in het hedendaagse team van Feyenoord is aanvoerder Orkun Kökcü. De Turkse Nederlander kwam in 2014 als puber naar Rotterdam-Zuid en is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal van Arne Slot. Ook Gullit ziet de kwaliteiten van de middenvelder. "Ik heb de wedstrijd tegen NEC in het bekertoernooi gezien. Hij wilde graag, hij ging maar door. Hij kreeg ook nog kramp, maar hij gaf niet op. Kökçü is echt een voorbeeld voor zijn elftal", concludeerde Gullit. 

Koploper en door in de beker

Door de klinkende overwinning van AZ op Excelsior staat Feyenoord voor eventjes op de tweede plek. De club uit Rotterdam-Zuid gaat op bezoek in Friesland, bij Heerenveen. Als ze daar weten te winnen of gelijk te spelen dan wordt AZ weer gepasseerd. Ajax volgt op drie punten, PSV op vier en FC Twente op zes. In de beker ging Feyenoord door na een krankzinnig duel met NEC dat eindigde in 4-4, de Rotterdammers wonnen na strafschop

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen